Преди да имаме квартални аптеки и различни лекарства за настинка,

...
Преди да имаме квартални аптеки и различни лекарства за настинка,
Коментари Харесай

С малко мед и ракия ще туширате настинката за два дни

Преди да имаме квартални аптеки и разнообразни медикаменти за простуда, хората разчитали на домашното лекуване. Те трябвало да имат свои лични решения. Много домашни средства към този момент са придобили статута на градската легенда, само че други фактически работят. Легендарната примес на баба с мед и домашна ракия в действителност ще помогне за облекчение на упоритите  признаци на простуда. Рецептата даже се поддържа и от медицината. Вземете рецептата и научете за нея тук!

Защо бабината примес облекчава признаците

Ако предварителната защита на настинката не е сработила и вие към този момент сте заболели, то можете умерено да се доверите на сместа с мед и ракия. Практиката демонстрира, че оказва помощ за понижаване на неприятните признаци. Ракията е ефикасен деконгестант. Алкохолът уголемява кръвоносните съдове. Парата от топлите питиета работи с деконгестантните изгоди от алкохола и улеснява лигавиците да се оправят с назалната конгестия. Ракията също може да облекчи болките в мускулите и да успокои болката в гърлото. 

Комбинацията от мед и лимон успокоява възпалено, дразнещо гърло и може да облекчи кашлицата. Медът и лимонът са естествени антисептици и могат да оказват помощ на гърлото да се излекува по-бързо. Медът ще покрие гърлото и ще го накара да се почувства доста по-добре. И двете съставки съдържат антиоксиданти, а лимонът носи и известно количество витамин С. Канелата и медът постоянно се одобряват дружно, с цел да оказват помощ при кашлица.

Ракията работи и като нощно лекарство срещу простуда, което ви оказва помощ да заспите. Само не забравяйте, че рекомендацията е за едно горещо малко пиво преди лягане. Нещо повече от това и бихте могли да се разсъните с по-лошо възприятие, в сравнение с когато сте заспали. В рецептата на баба е много лесна.
 Професор: COVID-19 ще се трансформира в елементарна простуда - след няколко години Професор: COVID-19 ще се трансформира в елементарна простуда - след няколко години
Коронавирусната зараза в бъдеще ще протича като нормална простуда. Това съобщи пред списание „ Спектейтър “ Пол Хънтър, проф...

50 гр вряла вода

20 гр ракия или уиски

Резен лимон

2 до 3 чаени лъжички мед

½ ч.л. канела
 Най-големите легенди за настинката и ТЕЧЕНИЕТО, което я предизвиква Най-големите легенди за настинката и ТЕЧЕНИЕТО, което я предизвиква
Преди 10 години, когато разновидности на COVID-19 към момента не циркулираха по света и всички бяхме малко по-свободни и по-невинни, Би Би Си...

3 карамфила

Щипка индийско орехче

Съберете ракията, водата и меда в чаша. Добавете карамфила и лимона. След това разбъркайте с канелата. Оставете съставките да се наквасен за към 5 минути. Вашата напитка ще бъде доста по-ароматна. Поръсете от горната страна малко индийско орехче преди сервиране. 

Докато приключите с горещата си напитка от ракия, мед и лимон, към този момент ще сте се почувствали малко по-добре. Трябва да се освободите от храчките и запушения нос, с цел да можете да дишате по-лесно. Алкохолът в напитката би трябвало да ви накара бързо да заспите. След положителния нощен сън би трябвало да се разсъните, чувствайки се доста по-добре на сутринта.

Ако вие или обичан човек се нуждаете от малко повече грижи, до момента в който сте заболели, не се колебайте да попитате някой по-възрастен човек за подобаваща национална рецепта.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР