Преди броени дни разказахме за фрапиращ случай - мъж лежеше

...
Преди броени дни разказахме за фрапиращ случай - мъж лежеше
Коментари Харесай

Мъжът, лежащ на улица във Варна, сам отказва помощ

Преди броени дни разказахме за фрапиращ случай - мъж лежеше на улицата във Варна от дни. Граждани сигнализираха, че има потребност от здравна помощ. Първоначалната информация, публикувана в публичното пространство, бе че хора му носят храна и вода, само че не могат да му обезпечат лекуване и заслон.

Оказва се, че жителят самичък отхвърля здравната помощ, която му бива предлагана. Както и опитите да бъде настанен в подслон, научи GlasNews.bg.

От профил на " Министерски съвет на Република България " разпространиха и повече детайлности за тъжната история на индивида.

Той един път към този момент е откаран от Спешна помощ в болница, само че не дава единодушие за препоръчаното му лекуване, което не може да бъде извършено, в случай че не е склонен. Медици и служители на реда се отзовават и постоянно на сигналите, които подават жители за него.

" Мъжът обаче всякога отхвърля да бъде закаран в болница, а няма нормативно избран ред, по който може да бъде заставен принудително. Отказва и настаняване в подслон, тъй като „ там има правила, които не ми харесват “, написа в публикуваната обява.

Варненецът даже сменя местонахождението си. При случая, за който ви разказахме, той се намираше на ул. " Калитин ".

Агенцията за обществено подкрепяне не е била сезирана досега, само че след медийните изявления по тематиката стартира работа в границите на своите пълномощия.

Очаква се мъжът да бъде уверен да одобри препоръчаното лекуване, а след това да бъде настанен в обществен дом.

GlasNews продължава да следи случая!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР