Преди броени дни, по време на филмовия фестивал в Торонто,

...
Преди броени дни, по време на филмовия фестивал в Торонто,
Коментари Харесай

Колин Фърт и Никол Кидман за първи път заедно на екран

Преди броени дни, по време на филмовия фестивал в Торонто, се организира международната церемония премиера на кино лентата „ Затворник на предишното “ (The Railway Man), който получи явното утвърждение и на рецензията, и на защитата аудитория на фестивала. Заснет по същинската история на Ерик Ломакс, разказана в автобиографичния разказ The Railway Man, филмът събира за първи път двамата носители на Оскар Колин Фърт („ Речта на краля “) и Никол Кидман („ Часовете “).

В Торонто Кидман разказва кино лентата малко, само че въздействащо: „ Послание за изцелението, любовта и прошката “.

Колегата й Хируюки Санада е по-обстоятелствен и в изявление преди международната премиера на кино лентата споделя непредвидените претекстове, предизвикали го да одобри ролята на негативния воин: „ Филмът е по същинската история на Ерик Ломакс. Аз не знаех, че описаните събития в миналото са се случвали, защото, изключително в Япония, те не се учат. Учителите и родителите не приказват за това, което за мен е проблем. Мисля, че трябваше да създадем този филм, с цел да разкажем на идващите генерации, да помогнем за един по-мирен свят, с цел да сме сигурни, че сходни събития няма в никакъв случай да се повторят “.

Санада, който в края на годината ще забележим и в епичния екшън „ 47 Ронини “ (47 Ronin), дефинира ролята си в „ Затворник на предишното “ като изключително значима за него: „ Чувствам като персонална задача ролята да бъде изиграна от японски артист. За доста от събитията, случили се през Втората международна война, не се приказва. Никой не желае светът да узнае за тях, само че филм като този дава късмет за сдобряване, за опрощение и искане на амнистия. Погледнете в своята история и, в случай че сте сбъркали, извинете се, с цел да може да продължим напред дружно и да създадем едно по-добро бъдеще. Живеем в доста дребен свят “.

„ Затворник на предишното “ споделя невероятната и епична история на Ерик Ломакс (Колин Фърт), офицер от английската войска, изтезаван като военнопленник при насилствената работа на железниците в японски трудов лагер през Втората международна война. Десетилетия по-късно Ломакс открива, че японският преводач (Хируюки Санада), който той държи виновен за жестокото си малтретиране, още е жив. Ломакс взема решение да се изправи лице в лице с него и с предишното си, което не му дава покой.

Режисьор на „ Затворник на предишното “ е Джонатан Теплицки (фестивалa Burning man), а сценарист е Франк Котрел Бойс (Millions; 24 Hour Party People). Във кино лентата дружно с Никол Кидман, Колин Фърт и Хируюки Санада ще забележим Стелан Скарсгард („ Отмъстителите “; „ Тор: Светът на мрака “), Джеръми Ървайн („ Боен кон “), Сам Рийд, Танро Ишида („ 47 Ронини “).

Официалната българска кинопремиера на  „ Затворник на предишното “ е на 21 февруари 2014 година.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР