Преди близо година – на 23 януари 2023 г., над

...
Преди близо година – на 23 януари 2023 г., над
Коментари Харесай

„Ние ще продължим да не мълчим“: Според Сергей Цукасов Русия е готова да се разбунтува

Преди близо година – на 23 януари 2023 година, над 80 съветски общински съветници, юристи и лекари, подписаха писмо в поддръжка на. Думите им бяха адресирани персонално до президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, основния прокурор Игор Краснов и президентския съвет по правата на индивида на Русия.

„ Ние не мълчим. От името на нашите гласоподаватели, от името на нашите другари и познати, както и от наше лично име намерено и обществено пожелаваме да се приключи физическото и психическото принуждение над Навални, да се прекрати държането му в наказателна килия и налагането на голословни дисциплинарни ограничения “, написа тогава Сергей Цукасов, основател на подписката.

„ Алексей Анатолиевич Навални е воин, който се бореше за същинска свободна Русия, който нямаше боязън от болката, от пандиза, а философски отстояваше всички санкции от страна на Федералната работа за сигурност и в частност Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През. Навални беше изпратен общо 27 пъти в най-тежките карцери на наказателните колонии и прекарваше там дни, от време на време и седмици. 308 дни той прекара в карцера. Беше му отказана всякаква здравна помощ, даже и в моментите когато положението на здравето му беше сериозно “, споделя в този момент Цукасов пред БТВ.

„ Всъщност настояването ни преди една година стигна до колонията на, само че с голямо забавяне. Имахме информация, че е била унищожавана или изгубена. Но тя не промени съвсем нищо за изискванията, в които се намираше той. Мога да Ви кажа за какво думите ни не бяха чути – тъй като режимът е отблъскващ, може да бъде само сравняван с фашизма. Режим, който слага под опасност и още доста жадуващи за независимост политически пандизчии като Алексей. Режим рисков и за Европа, и за света “, споделя още той.

„ В сряда – преди два дни, юристите на Навални бяха при него. По техните думи здравословното му положение е било устойчиво. Преди малко се чух с представители на фондацията на Навални и от там към момента не удостоверяват гибелта му, само че за жалост щом управляващите към този момент го направиха очакванията са минимални “, отбелязва Сергей Цукасов.

През 2022 година той също попада в съветски затвор като общински консултант внезапно противопоставил се на режима. Той обаче няма пояснения какво се е случило сред сряда и петък, с цел да се стигне до гибелта на Навални.

„ Всичко, в действителност всичко може да се е случило. В съветския затвор нямаш права, нямаш протекция. Може да е било утежняване на здравето му, може защитата да е спомогнала за гибелта му. Това съгласно мен ще си остане мистерия “, споделя още той

„ За благополучие аз бях единствено в затвор в Москва. Не ме изпратиха на Север, както направиха с Навални. Не споделям, че не беше измъчващо, в противен случай – беше неприятно. Пазя този спомен и по тази причина не спирам да работя въпреки и от разстояние. Днес ще публикуваме следващата наша позиция против войната, против насилието. За свободата и демокрацията. Организираме огромна проява против ръководството на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През на 17 март.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР