Преди близо 12 часа намерих устройството, въпреки че се свързах

...
Преди близо 12 часа намерих устройството, въпреки че се свързах
Коментари Харесай

Свидетелят, открил дрона край Тюленово: 12 часа след сигнала ми никой не се отзова

" Преди близо 12 часа открих устройството , макар че се свързах с 112, към момента екип на място не е дошъл. Една патрулка е изпратена да спре придвижването. Устройството е пред нас, течението го е донесло пред ресторанта. " Това описа за Euronews Bulgaria очевидецът Радослав Русев, разкрил падналия край Тюленово дрон.

" Районът е обезопасен, при възможен гърмеж е ясно,че ще има потърпевши. Ако периметърът на деяние е 20-40 метра, е обезопасен. Хората са евакуирани ", добави той.

 

Повече - във видеото.

Дронът може да е на всяка от воюващите страни в Украйна, счита някогашният боен министър Николай Свинаров

 

" Такива рискови прецеденти е обикновено да се случват, когато в съседство се води значима война. Лесно ще се ревизира какво произвеждане е дронът,  на всяка от воюващите страни може да е . Според мен е съвсем несъмнено, че една от воюващите страни е изпуснала този дрон ". Това разяснява по случая някогашният боен министър Николай Свинаров.

" Ако имаме съответното съответно съоръжение би трябвало да засичаме сходни уреди, само че ние го нямаме. Нямаме система, която да засече такива устройства на избрана височина. Самият факт, че се минава към обезопасяване на региона демонстрира, че действителна заплаха има . Надявам се сапьорите безвредно да се оправят с тази обстановка ", сподели още той.

 

Вижте още във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР