Преди австралиецът Крейг Райт да се сдобие с търговската марка

...
Преди австралиецът Крейг Райт да се сдобие с търговската марка
Коментари Харесай

Няма да познаете кой държеше преди правата върху името биткойн

Преди австралиецът Крейг Райт да се снабди с комерсиалната марка биткойн, тя е била благосъстоятелност на колумбийската фамилия Ескобар.

Това сочат формалните документи от щатското патентно ведомство. Според тях братът на починалия наркобарон Пабло Ескобар - Роберто Ескобар, е бил главният собственик на правата върху името биткойн.

Според документ 88055293 от патентното ведомство някогашният притежател на правата върху името биткойн е записаната във Англия компания Coin Legal Ltd.

Компанията е учредена през юни 2018 година, а нейн шеф е Олоф Кирос Густафсон. Това е същият Олоф Густафсон, който е основен изпълнителен шеф на Escobar Inc, съдейки по описанието в профила му в Twitter: “инвеститор, човеколюбец, основен изпълнителен шеф на Escobar Inc.”

Ако се върнем на документа от патентното ведомство, на него може да се види, че молбата на Coin Legal за приемане на правата върху името биткойн е подписан и от създателя на компанията, написа CCN.com.



Този създател е Роберто де Хесус Ескобар Гавирия – прочут още като Ел Осито (Малката мечка), брат на починалия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар.

Молбата за комерсиалната марка биткойн е подадена през юли 2018 година - единствено месец, откакто Coin Legal Ltd е записана във Англия. Когато Крейг Райт се появява със своя иск за правата върху името, компанията на Роберто Ескобар към този момент го е направлявала от четири месеца.

Подаването на желае от страна на Райт през ноември 2018 година поставя началото на 6-месечен интервал, в който предходните притежатели могат да го оспорят.

Те обаче не дават отговор и шест месеца по-късно Райт, който твърди, че е основателят на биткойн Сатоши Накамото, към този момент има правото да разгласи, че комерсиалната марка биткойн е негова.

На този стадий обаче е противоречиво какво тъкмо включват правата върху името биткойн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР