Преди 9 месеца в тази зала вие от ГЕРБ-СДС и

...
Преди 9 месеца в тази зала вие от ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Свиленски към ГЕРБ и ПП: 9 месеца управлявахте милиарди в Здравната каса и мълчахте

„ Преди 9 месеца в тази зала вие от ГЕРБ-СДС и от „ Продължаваме промяната “ се скарахте точно за Здравната каса. И се скарахте не за шефа и подуправителя, а се скарахте за 8 милиарда – кой ще ръководи 8-те милиарда. Тогава едни на други си казахте какъв брой са ви корумпирани претендентите и какъв брой не стават. И двете обединения приехте рецензиите на другите – ГЕРБ одобриха на Политическа партия, че техният претендент не става и Политическа партия одобриха, че техният не става. Вследствие на което, се стигна до тези две оставки, подадени преди 9 месеца “.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и се обърна към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков:

„ Г-н ръководител, 9 месеца тези оставки са стоели в деловодството на Народно събрание и вие не сте ги вкарвали като точка първа в нито един миг. Нито една от партиите в ръководещото болшинство не се възползва от правото си на всяка първа сряда на месеца, с цел да внесе точката за оставките “, акцентира Свиленски и добави:

„ Не го направихте, тъй като ви беше добре – 9 месеца пред обществото, за следващ път излъгано общество, им казахте: те са с подадени оставки. Да, само че 9 месеца те управляваха Здравната каса и двамата. И всичко беше наред, до момента в който не се случи ротацията “, сподели още зам.-председателят на парламентарната група на социалистите като акцентира:

„ Единствената парламентарна група в тази зала, която няма принос към избора на единия или другия е ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. Затова в този момент можем да ви кажем всичко това “.

Свиленски сложи въпросите:
„ Г-н ръководител, запитвам за какво 9 месеца оставките и на двамата не бяха вкарани в дневния ред на Народното събрание? Питам за какво в последните дни на българския парламент стартира едно отдръпване на оставки? Г-н Ангелов попита кой принуди шефа да си отдръпна оставката. Аз задавам още по-широк въпрос: Кой принуди шефа и подуправителя да си подаде оставката? Защото единствено часове, откакто ги избрахме тук, по време на едно нощно съвещание преди месеци, те си подадоха оставките. И когато сезирате органите за това кой е принудил през днешния ден шефа да си отдръпна оставката, включете и тогава – кой ги принуди да си подадат оставките. Защото принуждаването за подаване на оставка е много по-голямо нарушаване от принуждаването да се отдръпна оставка “, съобщи Георги Свиленски.

Зам.-председателят на парламентарната група на социалистите бе безапелационен: „ Няма по какъв начин българските жители да ви имат вяра когато постъпвате по този метод. Заедно управлявахте, разпределяхте тези 8 милиарда и ви беше добре. Сега, когато би трябвало да се разделите – този бракоразвод, който очевидно се случи не по взаимно единодушие, почвате да си вадите кирливите ризи. Едните не желаят оставката – другите желаят оставката “, добави Свиленски и предизвести:

„ Ще вкарате Здравната каса в още по-голям безпорядък, в още по-големи правосъдни разногласия – оттеглена ли е оставката, не е ли оттеглена, гласувана ли е, не е ли гласувана, този който ще освободите шеф ли е или не е шеф, а подуправителят може ли да извършва функционалностите или не може. И това всичко на гърба на българските жители, които чакат лекуване, чакат медикаменти, чакат услуги от българското опазване на здравето “, съобщи от парламентарната естрада социалистът.

„ За здравето няма партия. Болестта спохожда всеки. Всеки има потребност от помощта на страната, НЗОК и Министерство на здравеопазването. Вместо да стоите в тази зала и обсъждате да се приема ли оставката или не, мислете за тези, които са ни изпратили тук, мислете за болните хора, които имат потребност от здравна помощ и медикаменти, те нямат потребност от 8 милиарда да бъдат откраднати “, заключи Георги Свиленски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР