Преди 10 години младежи от групировката Destructive Creation . 10

...
Преди 10 години младежи от групировката Destructive Creation . 10
Коментари Харесай

Самотна тревица стърчи си в бетона, обаче му викат зелената зона

Преди 10 години младежи от групировката Destructive Creation.

10 години по-късно намираме техния водач да живее като бежанец от София - в далечно село до Странджа.

Новият епизод на " Trendy " разисква устойчивата наклонност от ден на ден хора да избират живота на село. Как и за какво един деен младеж, който прави десетки обществени и артистични акции в града - взема решение да живее на село? Тази опция е обусловена от новата обстановка в стопанската система, в която живеем в пост-дигитална ера. Тоест, цифровото към този момент не е бонус към живота ни, а съществена негова същина.

Според разбор на проф. Андрю Макафи за Washington Post цифровата гражданска война прекатурва живота ни, тъй като за разлика от старите начини на стопанската система - замърсява и вреди по-малко. Това е мотив за оптимизъм.

Можем ли обаче елементарно да създадем избора да живеем на село? Можем ли да се лишим от всички улеснения и преимущества на града? Какъв е смисълът в замяната на града със село? Какви са трудностите за това? Защо съгласно фантомния събеседник положителният образец за " връщане на село " е Израел и по какъв начин се поддържа връзка с децата роми в селата?

Чуйте в аудиото!



 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Водещите Милена и Даниел, както нормално, са на две срещуположни позиции. Милена, споделя фантазията си да живее на село. И иронизира живота в града, в това число в авторската си ария " На село " в края на подкаста - " Самотна тревица стърчи си в бетона - обаче му викат зелената зона ".

Даниел обича живота в града, поради културната стратегия - концерти, театри и динамичността, която го държи жив.

А вие, при какви условия бихте избрали живот на село?



Последвайте ни в: - -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР