Преди 10 дни шофьор на ТИР блъсна неволно изненадващо изскочило

...
Преди 10 дни шофьор на ТИР блъсна неволно изненадващо изскочило
Коментари Харесай

След бруталния инцидент в с. Прилеп, хората искат „легнали полицаи“

Преди 10 дни водач на ТИР блъсна несъзнателно изненадващо изскочило дете пред камиона, по-късно бе погубен от роднините му

Жители на сунгурларското с. Прилеп са поискали от Областното пътно ръководство в Бургас да постави „ легнали служители на реда “ по основния път, минаващ през обитаемото място. Това става близо 10 дни след бруталният случай, при който водач на ТИР безусловно бе погубен от пердах от гневните родственици на блъснато дете, изскочило изведнъж на пътя на тежката машина. 

Хората, благодарение на кмета Чани Стойчев са изпратили писмо до шефа на ОПУ-Бургас. В него те показват желанието си придвижването да бъде обезопасено и смятат, че най-лесният метод това да стане е като се слагат неравности, които да накарат водачите да понижат скоростта. Според жителите на с. Прилеп, новооткритото от ямболията Динко Вълев заведение пък ще способства обитаемото място да „ живне “, което е спомагателна причина да има въведени по-сериозни ограничения за сигурност. 

В доста от обитаемоте места в региона, през които минава тежкотоварен трафик, фактически има сложени такива уреди и придвижването се прави със скорост, даже по-ниска от разрешеното със знак. Това дава задоволително време на водачите да спрат при нужда, а на пешеходците – да преминат безвредно. Предстои да стане ясно дали желанието на хората от с. Прилеп ще бъде задоволено. При всички случаи обаче инвестицията няма да коства доста средства, а има капацитета да избави човешки животи.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР