Предаването на изборните протоколи в Арена София започна с близо

...
Предаването на изборните протоколи в Арена София започна с близо
Коментари Харесай

Има ли напражение при предаването на протоколите в София?

Предаването на изборните протоколи в Арена София стартира с близо двучасово забавяне. Хората от секционните изборни комисии се оплакаха от ненужно очакване с часове поради липса на съгласуваност.

Не липсваха и неточности в протоколите. Въпреки това отчитането на бюлетините преминаваше умерено и доста по-бързо от последните локални избори през 2019 година.

Въпреки закъснението, още към 1 часа от залата започнаха за излизат завършили в точния момент членове на секционните изборни комисия в София.



" Определено е по-добре от НДК, последните избори бяха в НДК и имаше скупчвания и напрежение, тук несъмнено е по-добре организацията ", съобщи Латинка Болдирева, СИК Надежда.

Малко след 4 в залата към момента не бяха пристигнали всички секционни изборни комисии.



Българска национална телевизия: Защо не са пристигнали?
Полина Витанова, ръководител на ОИК София: Не се оправят към момента с отчитането на резултата.

Грешките в протоколите са сборни и предстоящи от Общинската изборна комисия.

" Невписване на число в без преференции, систематизиране на преференциите единствено във връзка с претендентите, само че това е съвсем постоянно, нищо ново за нас ", разяснява Полина Витанова, ръководител на ОИК София.

Снимки: БГНЕС



След 7 хората към този момент започнаха да се изнервят и да подлагат на критика организацията.

Според членовете на изборните комисии обработката на изборните документи не се е забавила поради неналичието на машини. Според тях процесът ще бъде в пъти по-бърз единствено в случай че хартиените бюлетини отпаднат изцяло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР