Предадоха осемте българи, участвали в трафик на хора, на испанските

...
Предадоха осемте българи, участвали в трафик на хора, на испанските
Коментари Харесай

Предадоха кмета на Семчиново и седемте му авера на испанските власти

Предадоха осемте българи, взели участие в трафик на хора, на испанските управляващи през днешния ден, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Сред тях е и някогашният кметът на Семчиново Пламен Темелков. Трансферът стана на летище София със съдействието на чиновници на бюро " Сирене " в дирекция " Международно оперативно съдействие " според Европейска заповед за арест, издадена от Кралство Испания.

За да транспорти българите беше изпратен боен аероплан.

Припомняме, че българите бяха уличени като участници в проведена незаконна група за трафик на хора за полова употреба в Испания, Германия и Швейцария.

 Кметът на Семчиново провел износа на проститутки за Испания
Кметът на Семчиново провел износа на проститутки за Испания

51 българки били принуждавани и да крадат

Разследването на групата стартира в края на 2015 година при натоварен продан на оперативна информация. В интервенцията взеха присъединяване чиновници на отдел " Трансгранична проведена престъпност " в ГДБОП, Специализираната прокуратура, както и Централната бригада за трафик на хора при Генералната дирекция на полицията в Испания. Определена бе и дата за взаимната реализация на интервенцията.

У нас бе формирано досъдебното произвеждане. Бяха изпратени 16 европейски заповеди за арест.

В България бяха тествани 17 адреса и конфискувани голям брой документи, пари, украшения, мобилни телефони, часовници и други движимости. Тогава бяха арестувани и осем участници в незаконната група.

По същото време в Испания бяха осъществени претърсвания на 21 адреса, където испанските служители на реда откриха също огромно количество пари, украшения, часовници, упойващи и наркотични субстанции, български регистрационни табели и мобилни телефони. Задържаха и лица, съпричастни към незаконната активност на групата.

В по-голямата си част набирането на жертвите у нас се е правило посредством машинация, възползвайки се от техния обществен статус и са им предложили легална работа в Испания. Пристигайки в Испания, групата е налагала своите условия на употреба върху тях, като е употребила принуждение и закани.

Жените са били принуждавани да крадат пари и полезности от клиентите си. След това движимостите били продавани на незаконния пазар. За да съумеят, дамите са били принуждавани да упояват клиентите си.

По-голямата част от групата са живеели на еднакъв адрес с жертвите - град Торемолис в Испания. От там дамите били превозени до Пуерто Банус, Марбея, с цел да оферират половите си услуги.



Установено е, че част от парите, получени от незаконната активност, бивали декларирани като доходи от продажба на животни и се употребявали за закупуване на движими и недвижими движимости.

В групата се включвали и други помагачи, част от които и водачите, превозвали жертвите, шефки на домовете в Пуерто Банус, както и получателите, посредством които се извеждала открадната стока.

В Испания им следва правосъден развой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР