Предадоха на съд рецидивист за грабеж, завършил със смъртта на

...
Предадоха на съд рецидивист за грабеж, завършил със смъртта на
Коментари Харесай

Предадоха на съд рецидивист за кражба и убийство на възрастен мъж във Врачанско

Предадоха на съд рецидивист за обир, приключил със гибелта на възрастен мъж във Врачанско , оповестиха от Прокуратурата.

Обвиняемият е на 38 години . Към юни 2022 година той живеел в село Търнак, дружно с родителите си. Многократно е бил осъждан . Последното му наложено наказване е изтърпял през 2020 година

В утринните часове на 8 юни 2022 година , след приложимост на алкохол той решил да извърши кражба. Мъжът е отишъл в дома на 75-годишен мъж . Възрастният мъж живеел самичък, бил е мъчно преносим и съвсем кьорав. Обвиняемият прескочил портата и се озовал в двора. Там намерил железен кол и влезнал в пристройката през входната врата, която не била заключена, и се насочил към стаята на възрастния мъж.

Обвиняемият го е нападнал, нанасяйки голям брой удари с ръце и металният кол по главата и цялото тяло . Пострадалият е паднал, а обвиненият е обърнал матрака, под който намерил портфейл с 4 000 лв. . Взел го е и напуснал мястото на престъплението.

На идващия ден възрастният мъж е бил открит в безпомощно положение от негови близки. Пристигналият на място екип на Филиала за Спешна здравна помощ в Бяла Слатина неотложно го транспортирал до болница. Лечението му траяло в няколко клиники, само че все пак пенсионерът е умрял .

По делото са приложени изводи от съдебномедицинските експертизи. Установено е, че възрастният мъж е получил голям брой контузии , довели до следващи затруднения, от които е настъпила гибелта му.

Предстои делото да продължи в съда. Обвиняемият е с мярка непрекъснат арест .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР