Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Осъдиха данъчен служител на пробация заради укриване на данъци

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна данъчен чиновник от Търговско дружество на Национална агенция за приходите И.Т. бе наказан от Варненския областен съд, който му наложи наказване 1 година пробация със наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично за период от 1 година, както и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник, също за период 1 година.

Признатият за отговорен за укриване на данъчни отговорности в огромни размери по член 255, алинея 1 от Наказателен кодекс И.Т. е наказан да заплати на страната породените имуществени вреди в размер на 8394 лв., както и направените разходи по делото.
Подсъдимият И.Т. в качеството на физическо лице избегнал заплащането на
данъчни отговорности в огромни размери, като подал годишна данъчна декларация за добитите през 2007 год. приходи. В нея той удостоверил лъжа за размера на облагаемия приход. Посочил сумата от 7544, 80 лв. и изискуем налог върху този приход в размер на 1036 лв. вместо действително получения приход за облагане през годината в размер на 45 530 лв..
Въпреки неналичието на други приходи отвън работата му като данъчен чиновник, подсъдимият от време на време внасял разнообразни суми по няколко свои банкови сметки през цялата 2007 година На 3 април 2007 година данъчният закупил гараж и земя, като платил на продавачите сумата от 14 082 лв. в брой. Според заключението на съдебно-счетоводната експертиза разноските за живот на подсъдимият надвишават с 37 985 лв. приходите му.
Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР