Пред Тhe Insider той казва, че в растителната банка никога

...
Пред Тhe Insider той казва, че в растителната банка никога
Коментари Харесай

Унищожена е генетичната банка за растения в Украйна – една от най-големите в света

Пред Тhe Insider той споделя, че в растителната банка в никакъв случай не е имало военно наличие, само че постройката в освободения Харков е била атакувана непосредствено, за да се унищожи научната институция.

Като един от най-големите производители на селскостопанска продукция в света, Украйна от десетилетия поддържа своя генетична растителна банка - една от единствено няколкото сходни институции в света, чиято цел е при естествени катаклизми да обезпечат семенен материал за възобновяване на земеделските култури в цялото им разнообразие.

В сбирката си унищожената научна конструкция е съхранявала над 160 хиляди сорта и хибриди на аграрни култури от цялостен ​​свят.

„ Всичко се трансформира в пепел – десетки хиляди проби от семена, в това число сортове, които са на стотици години, остарели сортове, които към този момент не могат да бъдат възобновени. Всичко изгоря “, демонстрира Авраменко разрушенията. Сградата е в руини, образците са разпилени и овъглени, оборудванията за съхранението им при подобаващи условия са унищожени, металните им елементи -...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР