Пред сградата на Съдебната палата и тази вечер недоволни граждани

...
Пред сградата на Съдебната палата и тази вечер недоволни граждани
Коментари Харесай

13-ти пореден протест с искане за оставките на Гешев и ВСС

Пред постройката на Съдебната палата и довечера недоволни жители и представители на самодейността " " упорстват за оставките на основния прокурор Иван Гешев и на сегашния Висш правосъден съвет. Събитието за 13-а сряда е под надпис „ Правосъдие без каскет ”, съобщи БГНЕС.
" 13-та поредна седмица, само че не съдбовна, 13-ти следващ митинг на свободните и гневни хора с искане за оставките на Иван Гешев и Висш съдебен съвет ”, означи Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки ”. Той сподели, че акцентите тази седмица са два: „ На първо място 5 години от прословутата тирада на арбитър Лозан Панов пред тържествения пленум на Върховен касационен съд във връзка 135 години от основаване на съда ", уточни той, а самата тирада ще бъде пусната на звуковата уредба и довечера в центъра на столицата.
 Отново митинг против Гешев като знак на положението на правосъдната система Отново митинг против Гешев като знак на положението на правосъдната система
За 12-и следващ път на 9 декември самодейността " Правосъдие за всеки " ще организира митинг против основния прокурор Иван Гешев и кардиналната...
" На второ място това е така наречен обществен указател на позиции и мнения, с които се застрашавала независимостта на правосъдната власт, оповестен на уеб страницата на Висш съдебен съвет в отговор на рецензиите и рекомендациите на Европейска комисия. Излиза, че най-големите посегатели против независимостта на правосъдната власт, което разбирайте посегатели против независимостта на прокуратурата, са ръководителят на Върховен касационен съд, президентът, юристите, цялата адвокатска колегия, ВАдС и организации като „ Правосъдие за всеки ”, „ Боец ” и някои медии ", уточни Величков.
" Всяка рецензия, противоречие, искане до Висш съдебен съвет да разиска активността на основния прокурор се приема за посягане против независимостта на основния прокурор. Връщаме се във времената на описите, познати преди `90-та година и в парламентарната република прокуратурата се пробва да откри прокурорска тирания и към този момент категоризира хора и медии в описи. Това е извънредно рисково ”, сподели още Велислав Величков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР