Пред сградата на МВР Бургас се състоя на мирен протест

...
Пред сградата на МВР Бургас се състоя на мирен протест
Коментари Харесай

Протест в Бургас: Млад фермер е репресиран от държавата и ДАНС

Пред постройката на Министерство на вътрешните работи Бургас се състоя на кротичък митинг в поддръжка на фермерското семейство Димитър Станчев и Ралица Кунева от странджанското село Индже челник. Недоволството е предизвикано от систематичните инспекции на фермата му за мед от страна на разнообразни институции по предписание на ДАНС, оповестява БГНЕС.

През 2021 година Димитър Станчев е разгласен за най- добър Млад фермер на Европа. В края на предходната година обаче, след следващата инспекция, Димитър и жена му Ралица Кунева оповестиха, че закриват бизнеса си и дружно с четирите си деца обмислят да емигрират от България.

Димитър пита- с какво бизнеса му, който развива в затънтено странджанско село, заплашва националната ни сигурност.

„ Ние сме възмутени! Защо ДАНС ни ревизира!? С какво ние застрашихме националната сигурност. До момента не са ни споделили какво е нередно- точка по точка. Всички инспекции бяха инициирани от бургаското поделение на ДАНС. На втората инспекция дори не желаеха да ни показват заповедта. Няма съответно обвиняване до в този момент. Единствено сме получили шест контролни листа от разплащателна организация. За четири от тях ние сме подали възражения и към момента нямаме отговори ", съобщи Димитър.

Той благодари с рухване на колене за голямата поддръжка и съобщи, че няма да се откаже и ще продължи да развива фермата си.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР