Пред съда Попов заяви, че се е върнал, за да

...
Пред съда Попов заяви, че се е върнал, за да
Коментари Харесай

Съдружникът на Божков поиска да му бъде определена парична гаранция

Пред съда Попов съобщи, че се е върнал, с цел да почисти името си. Каза, че има вяра на Съдебната система и е желал да се прибере още март 2020 година поради личното си здраве, както и това на неговите родители.

Заради Коронавирус пандемията обаче решението на управляващите в ОАЕ са се отсрочили веднъж за юни 2020, а по-късно и за края на предходната година.

По думите му двете каузи - това за неговата екстрадиция и това за екстрадицията на Васил Божков, са разграничени от управляващите в Дубай.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев изиска мярка за неотклонение " задържане под стража " или " домакински арест ".

Кънев разяснява пред публицисти, че парична гаранция в подобаващ размер също би осигурила присъединяване на Георги Попов в дейностите по следствието. Според Кънев следствието към този момент е в напреднал стадий и следва приключването му.

Пред съда прокурорът посочи редица писмени доказателства и показания на очевидци, че Попов е отговарял за отчитането на оборотите и декларирането на държавните такси за хазартните игри.

По искане на Интерпол Попов е бил задържан в Дубай на 31 януари и процедурите по освобождението му от пандиза в ОАЕ също са попречили да се върне по-рано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР