Пред паметника, издигнат в памет на жертвите на комунистическия режим

...
Пред паметника, издигнат в памет на жертвите на комунистическия режим
Коментари Харесай

Варненските седесари се поклониха пред жертвите на комунизма 


Пред паметника, повдигнат в памет на жертвите на комунистическия режим в морската столица, варненските седесари сведоха глави в едноминутно безмълвие, оповестява dnesplus.bg
Почит към починалите отдадоха зам.-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев, общинският консултант от Съюз на демократичните сили Стефан Станев, регионалният секретар Юрий Колев, зам.-кметът на регион „ Приморски “ Веселин Василев, зам.-кметът на регион „ Владиславово “ Бистра Спасова, ръководителят на районната конструкция на Съюз на демократичните сили – Владиславово Антон Чанев, доцент доктор инж. Медиха Хамза, членове и смипатизанти на Съюз на демократичните сили.
Сините сервираха венци и цветя и още веднъж се зарекоха, че ще пазят демокрацията в България, паметта на трагично убитите от мракобесния режим и изрично си дадоха обещание, че няма да разрешат на комунистите, които към момента се борят за власт, да ръководят свободна и европейска България.
Годината е 1945, когато в нощта на 1 против 2 февруари Народния съд осъжда на гибел трима регенти, 67 депутати, министри, генерали, полковници, банкери. Присъдите са изпълнени на същия ден. Много от околните на подсъдимите са изселени, малко преди присъдите. Според статистиката в 131 процеса по време на комунистическия режим са издадени общо над 10 000 присъди за наложително изселване. На гибел са наказани над 2 600 души. Около 200 души са били избити още преди правосъдните процеси.
Заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев в профила си в обществената мрежа разгласява обръщение по отношение на годишнината:

„ Памет! Съюз на демократичните сили има респект и почитание към жертвите на аления гнет. Поклон! “
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР