Пред Нова телевизия преди едва няколко дни Бойко Рашков заяви,

...
Пред Нова телевизия преди едва няколко дни Бойко Рашков заяви,
Коментари Харесай

Двоен аршин: Гешев се мота месеци с Борисов и Мата Хари, но извика набързо Бойко Рашков да каже за АМ ”Хемус”

Пред Нова телевизия преди едвам няколко дни Бойко Рашков съобщи, че когато пристигна време, е подготвен да “представи някои документи ”, от които е видно, че пари за Автомагистрала “Хемус ” са отивали в партийни каси.

 

“Ще ги изчакам да се налудуват и когато му пристигна времето, ще кажа. Донякъде е и оперативна информация, която се съдържа в някои материали. Освен това хората са живи и здрави. Има доказателства за тези големи финансови запаси, които са изтекли към доближени към ГЕРБ компании. Парите са стигнали до кухи компании, от там до лица, които са ги употребили не за градеж на Автомагистрала “Хемус ”, а са закупени скъпоструващи първокласни парцели в София ”, сподели Рашков тогава. 

 

Днес от Софийската градска прокуратура са решили да ревизират всичко това. От държавното обвиняване оповестиха, че от казаното може да се заключи, че някогашния министър разполага с съответна информация.

 

“Подобна информация и до този миг не е била докладвана от ГДБОП-МВР на СГП по делото “Хемус “, нито е била докладвана от ГДБОП-МВР по инспекцията, предоставена по отношение на договарянето и построяването на лотове 7, 8 и 9 на Автомагистрала “Хемус “, показват от обвиняването.

 

“Призоваването и явяването на доцент доктор Бойко Рашков пред способените органи на прокуратурата се постанова и предвид на това, че изявления в общественото пространство, пък били те и от лице, заемало поста вътрешен министър, не могат по закон да бъдат употребени като доказателства в възможен предстоящ развой, защото обективната истина в наказателното произвеждане според член 13, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс се разкрива само и единствено по реда и със средствата, планувани в Наказателно-процесуален кодекс, а измежду тях обществени изявления не са планувани. Освен това обществените изявления на господин Рашков са лишени от конкретика, която да разреши на прокуратурата да извърши инспекция на твърдените от него обстоятелства ”, допълват от СГП. 

 

Няколко въпроса следователно - заемащия тогава висша държавна служба Бойко Борисов, който в изявление за “Франфуртер Алгемайне Цайтунг ” съпостави с Мата Хари, дамата, направила фотосите в спалнята му, за какво не бе поканен в прокуратурата единствено няколко дни по-късно? Борисов бе извикан при започване на януари предходната година поради фотосите. За изявлението пред немското издание пък се разбра през ноември 2020 г. 

Проверката на прокуратурата стартира месец и половина откакто фотосите бяха оповестени в медиите. Малко по-късно обаче тя беше прекъсната с претекста, че създателят на фотосите и тяхната правота не могат да бъдат открити.

 

Борисов в продължение на година обясняваше, че “прекрасна госпожа ”, наричана от самия него Мата Хари, е създател на фотосите. 

 

Никой обаче не го викна толкоз скорострелно, с цел да изясни знае ли кой тъкмо е влезнал в обект, охраняван от НСО, по какъв начин се е разходил в държавен парцел. Може би не е било от такова публично значение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР