Пред нас не стои въпросът дали ще подкрепим 11-я пакет

...
Пред нас не стои въпросът дали ще подкрепим 11-я пакет
Коментари Харесай

Стоянов: България, както и досега, ще подкрепи новите санкции срещу Русия

Пред нас не стои въпросът дали ще подкрепим 11-я пакет наказания или не. България както до момента ще ги поддържа. Всяко едно предложение се проучва и в случай че някъде преценим, че има даже и най-малък късмет българската стопанска система да бъде значително наранена от някое решение, там методът е битка за дерогация, да вземем за пример в случай че е належащо или договаряния. 11 пакет наказания към момента е обект на договаряния сред страните членки и позициите по него следва да бъдат конкретизирани. Той е ориентиран към ограничение на опциите за заобикаляне на досегашните наказания. Имайте поради, че огромна част от съдържащата се информация по отношение на разискванията за 11 пакет наказания сред страните-членки е сензитивна по своя темперамент и не може да бъде споделена в обществено разискване в пленарна зала, съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов от парламентарната естрада.

„ Икономическите наказания наложени до момента са ориентирани към секторите на финансите, търговията, енергетиката, превоза, технологиите и защитата. Анализирайки отражението на досегашните наказания към Русия върху българската стопанска система следва да създадем и някои значими разяснения. България постоянно е била и ще продължи да бъде неизменим бранител на мира и на интернационалния правов ред. Ние участваме солидарно в досегашните наказания на Европейски Съюз по отношение на Руската федерация, които целят да лимитират опциите и ресурсите за продължение на експанзията в Украйна. Всяка икономическа глоба е насилствена смяна в естественото развиване на интернационалната търговия и носи риск от неподходящи последствия както върху стопанската система на глобения, по този начин и за санкциониращия “, добави Стоянов.

Той акцентира, че ние сме съпричастни към украинския народ.

„ Ние постоянно сме отстоявали преди всичко българския националния интерес, тъй като в случай че българската стопанска система бъде отслабена или тежко наранена, това освен няма по какъв начин да помогне за по-бързото преустановяване на войната в Украйна, а в противен случай би отслабило целия Европейска комисия “, уточни служебният министър на стопанската система. Стоянов подсети, че страната ни е поискала да се наложи самостоятелен метод при налагане на избрани наказания към Русия.

„ Направеният секторен разбор демонстрира, че вносът от Русия в България на природен газ и петрол през последните 5 години заема релативно огромен дял от общия импорт на тези артикули в страната – от 68%-88% за природен газ и 62%-79% за петрол, което прави българската стопанска система мощно подвластна от вноса от съветската федерация “, сподели той и добави, че би определил като основно постигнатите две дерогации. „ Трябва дебело да се подчертае, че дерогацията е направена за България и българските жители заради географското състояние. Имаме съответен период до 31 декември 2024г., когато глобите ще се приложат в цялостен размер и за страната ни “, добави Стоянов.

Етикети: Никола Стоянов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР