Пред Народното събрание близки на загинали в катастрофи се събраха

...
Пред Народното събрание близки на загинали в катастрофи се събраха
Коментари Харесай

Пореден протест на близки на загинали в катастрофи

Пред Народното събрание близки на починали в произшествия се събраха на следващ народен митинг с гледище за по-строги санкции за отговорните.

Ремонтът на жълтите павета не попречи на протестиращите, които въпреки и в неделен ден желаят да припомнят на депутатите, прекратили лятната си почивка, че работата им е незавършена.

Приетите промени в Наказателния кодекс не са задоволителни. Криминализира се единствено вторият отвод за тест за алкохол и опиати, а би трябвало да се санкционира още първият.

" Първо, експертизите да бъдат в явен, прецизен и съответен период. Недопустимо е тройна експертиза да бъде чакана в границите на четири години. Второто искане, това е терминът " ликвидиране по несъобразителност " да бъде изменен с " пътно ликвидиране ". Трето, което желаеме, това е при породена гибел при ПТП да няма условни присъди, а да има затвор, и четвърто и не на последно място: при породена гибел незабавно, на лицето, което е предизвикало гибелта, да му бъде отнета шофьорската брошура ", сподели Таня Мегданова, майка на умрял юноша от Гоце Делчев.

Смъртта на пътя би трябвало да се води ликвидиране, а не закононарушение по несъобразителност, сподели и Ясен Бозуков, татко на Дани, умрял през март идентично на случая със гибелта на журналиста Милен Цветков. Родителите са уверени, че в доста от случаите, при по-леките санкции има корупция, а задачата им през днешния ден е да предизвестяват и предпазят всички деца на България.

Впоследствие митингът се насочи към Орлов мост, с цел да затвори основното софийско кръстовище, само че в последна сметка участниците в акцията се отхвърлиха от тази концепция, с цел да покажат, че " обществото оставяме убийците на пътя да пътуват без ограничавания или санкции ".

Към митинга се причислиха и участниците от демонстрациите на бул. " Сливница " в София, където младите Ани и Явор бяха пометени от лека кола.

Утре в Панагюрище ще има митинг от 18 часа пред съда против неработещата правосъдна система.

От Орлов мост шествието продължи към Съдебната палата, където паметта на всички жертви на войната на пътя бе почетена с минута безмълвие.

Протестиращите хвърляха жълти стотинки по постройката на Съдебната палата, с цел да изразят несъгласието си с измеренията на цената на живота на починалите, корупцията в правосъдната система и условните санкции отговорните.

" Новото название на прокурори и съдии са мениджъри връзки с корупцията. Нямам експертизи. По закон би трябвало да се пускат от проверяващия прокурор към проверяващия служител на реда двете дружно. Преди пет месеца е излязла здравна, само че няма автотехническа. Преди три месеца ни споделиха, че има автотехническа, след това ни споделиха, че няма. Добре, като няма, за какво здравната е при проверяващия служител на реда, като по закон би трябвало да се пускат двете дружно?! Според мен автотехническата изчезна и тъй като вътрешният министър се застъпи, най-вероятно в този момент ще скалъпят някоя нова. Адвокатът ми е заплашван два пъти. Значи, цистерната, която е умъртвила сина ми, водачът ми споделиха, че е българин, само че коя компания може да има цистерни? Това са компании с милиарди. Да, тъкмо за корупция става въпрос, тъкмо за корупция ", съобщи Радка, майка на починалия Георги.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР