Пред над пет хиляди участници в конференция, посветена на доверието

...
Пред над пет хиляди участници в конференция, посветена на доверието
Коментари Харесай

Мария Габриел: Европа ще изгради устойчиво бъдеще, ако човекът управлява технологиите

Пред над пет хиляди участници в конференция, отдадена на доверието и обществените резултати от цифровизацията, българският еврокомисар Мария Габриел очерта главните провокации, пред които се изправя актуалният свят. В наличието на най-големите немски компании, стартъпи, интернационалните компании, бизнесмени и работодатели, тя показа постигнатото досега в цифровата стопанска система и общество. Българският еврокомисар обърна особено внимание на измененията, които технологиите провокират, и нуждата от взаимна работа на всички - институции, бизнес, университетски среди, организации на гражданското общество, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

„ Развитието на цифровата стопанска система провокира доста промени в нашия живот. Европейският метод е неповторим, тъй като той е учреден на нашите полезности. Поставянето на индивида и неговите ползи преди всичко е това, което ни отличава от останалите международни играчи. Технологиите би трябвало да носят изгода на хората и компаниите, да основават нови благоприятни условия и бизнес модели “, съобщи европейският комисар.

Мария Габриел показа огромна част от плановете, финансиращи развиването на технологиите в разнообразни браншове на стопанската система, като да вземем за пример земеделието, проучванията, енергетиката, блокчейн. Европейският комисар добави, че в новата стратегия „ Цифрова Европа “ са заложени над 9 милиарда евро за поддръжка на стратегическите цели на Европейски Съюз, като суперкомпютрите, кибер сигурността, високите цифрови умения, изкуствения разсъдък.

„ През април представихме седемте етични насоки за развиването на изкуствения разсъдък. През юни ще стартира пилотната фаза на тестването на тези правила, тъй че всички компании и компании, които ги употребяват, да могат да споделят своя опит. Експертната група на високо ниво ще може да събере всички отзиви и до края на годината да предложи нова версия. Ние би трябвало да работим и за постигането на интернационален консенсус по етичните насоки, с цел да подсигуряваме неговото сполучливо потребление “, сподели Мария Габриел.

Тя се спря и на развиването на Интернет на нещата, 5G технологиите, нуждата от усилване на цифровите умения, цифровите иновационни хъбове. Специално внимание еврокомисарят обърна на рамката за узаконяване в региона на кибер сигурността, която ще влезе в действие през идващия месец.

„ Доверието е ключът към сполучливото развиване на Европа като водач в цифровата конкуренция. Технологиите би трябвало да носят изгоди на жителите и фирмите. Само по този начин можем да изградим една просперираща и приобщаваща Европа “, заключи българският еврокомисар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР