Пред медиите днес Богданов обясни, че пловдивското дружество е сред

...
Пред медиите днес Богданов обясни, че пловдивското дружество е сред
Коментари Харесай

До края на март Варна ще върне акциите си от Пловдивския панаир

Пред медиите през днешния ден Богданов изясни, че пловдивското сдружение е измежду основните активи на страната и министерството към този момент е създало тактика за развиването му, предава Българска телеграфна агенция.

В момента акциите на Варна са блокирани, напомни министърът. Той акцентира, че страната няма да се откаже от това да бъде мажоритарен притежател на Панаира.

В началото на юни министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди цялостен юридически разбор по проблема с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му разпореди със свое решение да извърши всички вероятни дейности в отбрана на държавния интерес.

В средата на юли Министерството на стопанската система и промишлеността заведе иск за собствеността на акциите, като изиска и прекъсване на вписването на апорта в Търговския указател и налагане на запор на акциите в Централния депозитар.

На въпрос за бъдещето на парцела, посредством който крайморският град получи акциите от пловдивското сдружение, прочут измежду варненци като Дупката, кметът Благомир Коцев изясни, че Общината работи интензивно за разрешаването на проблема.

По думите му в границите на тази година се чака компанията, която стопанисва Дупката, да бъде ликвидирана.

Теренът, който е в идеалния център на Варна, е към 3 декара. От тях близо 900 квадратни метра са частна благосъстоятелност и администрацията към този момент води диалози с притежателя им, изясни кметът.

Според него единият от положителните разновидности е общината да изкупи тази част от парцела.

Обещах на варненци, че ще се допитам до тях по какъв начин да се действа с Дупката, напомни Коцев и посочи, че или ще бъде направено необятно публично разискване по тематиката, или локален референдум.

Кметът заяви още, че се водят диалози и с Министерството на външните работи за бъдещето на постройката на бившето съветско генерално консулство в града.

По думите му общината желае този парцел най-малко за ръководство, като постройката би била подобаваща да бъде употребена от Регионалната библиотека в града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР