Пред големите лечебни заведения ще поискам да има фургони, в

...
Пред големите лечебни заведения ще поискам да има фургони, в
Коментари Харесай

Костадин Ангелов иска поставяне на фургони пред болниците

Пред огромните лечебни заведения ще желая да има фургони, в които да се прави пробонабиране и обзор на пациенти. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов пред БТВ.

" Не мога да приема, че по телефона би трябвало да бъде давана лечението на пациент. Всички пациенти, които имат потребност, би трябвало да знаят, че могат да отидат пред лечебното заведение, да получат бърза диагностика и лекуване “, уточни той.

„ Екипите за Спешната помощ са обезпечени. Вчера за денем имаме 414 повиквания, а нощес има 294 повиквания, от които 205 са осъществяване. 53 от тях са за пациенти с COVID-19, а 19 са настанени в лечебни заведения. Ситуацията е извънредно напрегната. Имаме потребност от още коли. Тези коли са обезпечени по линия на системата на Министерство на вътрешните работи, от където са обезпечени 25 рейса. В понеделник ще направя среща с всички частни коли за спешна помощ в София, които са към 100. След това ще създадем среща и с таксиметрова компания, която би могла да даде в допълнение коли. Идеята е оптимално бързо тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения “, добави Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР