Пред bTV тази сутрин бившата депутатка от левицата заяви: "Ма

...
Пред bTV тази сутрин бившата депутатка от левицата заяви: "Ма
Коментари Харесай

Дончева: ГЕРБ и БСП спорят кой ще назначава събирачи на СРС

Пред bTV тази заран някогашната депутатка от левицата съобщи:

"Ма те създали 2 нелепости и желаят да ги съвместят - какво значение има това за живота? Никакво. Те си играят някакъв спектакъл. Нито едното, нито другото става. Имате три институцийки и ги обединявате в един орган - и какво ще стане - същото. Един офис, едни служителки, които набират заявления на компютрите и след това едни публицисти, които ги пускат по медиите, да се види кой не заявил 85-ата равнища на дядо си . На тия чиновнички от Сметната палата, като им дадеш проверяваща функционалност, и какво? Това значи да подслушваш, да следиш, да арестуваш... ".

Дончева обаче подлага на критика повече плана на Българска социалистическа партия:

"Най-смешното на закона на Българска социалистическа партия, което изяснявам 100 пъти и никой не се изправи да каже: "Бе, Дончева, не си права! " - в закона няма нищо, също така кой ще назначава шефа и той, с устав, ще дефинира кой с какво ще се занимава, какви актове да издава. Това е все едно да отидете в една от компаниите за бяла и черна техника, да си вземете един кашон, без да знаете какво има вътре - дали е печка, дали е бойлер, тв приемник. И да ви кажат - ми тоя дето сме го калесали за шеф, ще каже какъв ще е пълнежът. Ама на вас ви би трябвало нагревател... "

По думите на Дончева, вместо ръководещите и опозицията да видят, че има подобен недостатък, не престават да изясняват, че най-важният, сакрален проблем е кой ще назначава управлението на бъдещия антикорупционен орган - ГЕРБ упорстват това да е Народното събрание, а Българска социалистическа партия - президентът.

Тя се обърна задочно към тях с думите:

"Вашият спор да ви кажа, драги , е единствено за едно - кой ще позволява едни нови събирачи на СРС-та да работят, щото в случай че единият има подобен инструментариум, да имат и другите и да се надцакваме със СРС-та ".

Вчера на провелия се КСНС при президента още веднъж не беше реализирано единодушие точно кой ще назначава в новия орган.

За "Емко "

Държавата опита да отнеме по противозаконен метод частна благосъстоятелност в интерес на други частници, разяснява още водачът на „ Движение 21” Татяна Дончева.

По думите ѝ доста висока поддръжка от ръководещите приказва за ползи на мощни хора.

Тя отхвърли да назове индивида, който е желал да придобие оръжейния цех. Смята, че всички се досещат кой е. Уточни, че това не е някогашният притежател на КТБ Цветан Василев.

Дончева бе безапелационна, че министърът на стопанската система Емил Караникилов е направил огромен гаф и би трябвало да му бъде поискана оставката.

Според нея притежателят на „ Емко” Емилиян Гебрев е бил заставен да се контракти с ръководещите.

„ Важно е обаче, че хората на двете предприятия („ Емко” и „ Дунарит”) излязоха, притиснати до стената и водиха война за правото си, по този начин би трябвало да постъпват всички”, сподели Татяна Дончева.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР