Пред bTV Добрев посочи, че правителството на “Продължаваме Промяната е

...
Пред bTV Добрев посочи, че правителството на “Продължаваме Промяната е
Коментари Харесай

Сагата “Джемкорп” като филма “Бандата на Оушън” според Делян Добрев

Пред bTV Добрев уточни, че държавното управление на “Продължаваме Промяната ” е представлявало “измамници с бели якички ”, които са “превзели страната ” и са почнали “далавери за милиарди ”, изключително в областта на енергетиката, където са “най-големите суми ”. 

 

Меморандумът с “Джемкорп ” бе подписан по времето на кабинета на Кирил Петков, само че 7 месеца по-късно бе обезсилен поради напрежението в политическите среди. Целта му бе страната ни и две частни компании да си сътрудничат по разнообразни тематики в областта на енергетиката. Реакциите започнаха незабавно след подписването на меморандума, като от ГЕРБ започнаха да питат обвързвана ли е “Джемкорп ” с съветска офшорка. Причината за това е, че сред 2014 до 2020 година в " Джемкорп " дял е имал арменецът Алберт Авдолян, считан за непосредствен само че Сергей Чемезов, основен изпълнителен шеф на съветския държавен холдинг " Ростех " и човек от тесния кръг към президента Владимир Путин.

 

От Политическа партия и през днешния ден изрично обявиха, че не са били нанесени финансови вреди на страната, а в Народното събрание се разиграва “поредният панаир ”. 

 

Добрев добави, че в продължение на месеци тези “измамници с бели якички “ са съумели да подведат всички институции в страната – Министерски съвет, министерство на енергетиката и даже службите.

 

“Първи се усещат в ДАНС – в техния отчет написа, че измамниците с бели якички са поискали интернационалните паспортите на шефовете на “Булгаргаз “. Представяте ли си? Освен за машинация, защо са им тези паспорти “, попита риторично Добрев и добави, че публицистите са разровили този случай.

 

Депутатът от ГЕРБ напомни, че ДАНС са дали отчета си на тогавашния министър председател Кирил Петков, само че той го е „ поставил в чекмеджето си и е траял с далаверите “.  Тогава от опозицията почнали да приказват за казуса на всеослушание, с цел да се чуе за казуса и да се приключи меморандума с “Джемкорп “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР