Пред БНТ началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов обясни, че

...
Пред БНТ началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов обясни, че
Коментари Харесай

Български военнослужещи ще са част от дивизионния щаб за засилване на присъствието на НАТО в региона

Пред Българска национална телевизия началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов изясни, че следва укрепване на инфраструктурата в няколко спомагателни войскови региона у нас.

" Ще бъде модернизиран войсковият регион в региона на Кабиле, Ямболско, където е 42-ри батальон. Там предвиждаме да бъде построена съответната инфраструктура. Ще бъдат усъвършенствани също по този начин опциите на авиобаза " Безмер ", с цел да може да бъде ситуиран авиационен съставен елемент.

 

Ще би трябвало да се влага в инфраструктура в предно разполагане. Предното разполагане в действителност значи да се основат условия когато дойдат съюзните сили и средства да разположат своите средства, своята техника, своите муниции ".

 

Адмирал Емил Ефтимов сподели, че парите ще се търсят освен от националното финансиране, само че и от общи фондове на НАТО. Началникът на защитата не уточни броя на военните, които се чакат.

" Дивизионният щаб могат да бъдат две, три, четири бригади взависимост от ситуацията. Не можем да приказваме за крайна численост. Евентуален сюжет допуска те да бъдат навреме тук, преди да се развие война.

 

Силите, които са в България, силите, които ще бъдат в Румъния, ще работят в зоната на интервенцията. Зоната на интервенцията обгръща територията и на България, и на Румъния ".

В момента военното управление разисква детайлите с НАТО.

Предложението е български боен да командва дивизионния щаб.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР