Пред България има два варианта за излизане от кризата: избори

...
Пред България има два варианта за излизане от кризата: избори
Коментари Харесай

Добрев: Поведението на Петков е притеснително, чака ни кабинет на националното спасение

Пред България има два разновидността за излизане от рецесията: избори или държавно управление на националното избавление, което ще поддържат съвсем всички партии.

Българските жители гласоподаваха в задатък доверие на кабинета на Петков, само че през последните 6 месеца това ръководство наподобява импровизирано.

Изтеглени са милиарди заеми, а ограниченията против рецесията са или закъснели, или отсрочени.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Кирил Добрев, някогашен зам.-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия и депутат в няколко Народното събрание, политически анализатор.
Кирил Добрев, политически анаризатор
Той означи, че отдръпването на „ ИТН “ от ръководещата коалиция не е изненада. „ Неведнъж съм казвал, че тази коалиция ще се разпадне сега, в който свършат парите. И в изявлението на господин Трифонов от през вчерашния ден ставаше дума за пари. Другият огромен препъникамък е районен съд Македония. Тези две тематики доведоха до разпад на ръководеща коалиция “, уточни Добрев.

Според него оттук насетне има два сюжета.

Първата опция е да се сформира държавно управление в този парламент, какъвто сигнал дават по-голямата част от политическите сили. То ще бъде облечено под формата на държавно управление на националното избавление или нещо сходно.

„ Няма такава дефиниция държавно управление на малцинството. Отива се към държавно управление на националното избавление, в което ще вземат участие всички “, сподели Добрев.

Той предвижда, че избори ще има тогава, когато първата политическа мощ, тази, която е сигурна, че ще завоюва тези избори, просто ще е излязла от изолацията. “Периодът на ръководство на подобен кабинет ще свърши тогава, когато първата политическа мощ, която ще завоюва изборите, ще е излязла от изолацията и тогава ще бъдат провокирани предварителни избори “, акцентира Кирил Добрев.

Втората опция е да се отиде на избори. „ Ако партиите на се схванат, отиваме на предварителни избори незабавно, като най-ранната дата е 11 септември “, уточни той. Тук водеща ще е ролята на президента Румен Радев, който ще би трябвало да назначи служебно държавно управление: „ Той прави тъкмо това, което би трябвало да прави един държавен глава – да бъде на страната на българските жители “.

В същото време политическата рецесия се разгаря на фона на висока инфлация, енергийна и евентуално продоволствена рецесия, което извънредно доста безпокои българските жители.

„ За няколко месеца са изтеглени милиарди заеми, които ще би трябвало да връщат нашите деца. Всички ограничения във връзка с рецесията или се отсрочват, или са закъснели. Това докара до доста банкрути “, съобщи Добрев.

В тази обстановка българските жители се надяваха, че министър председателят Кирил Петков и неговото държавно управление ще донесат непоклатимост, те му гласоподаваха огромно доверие, което в този момент не се оправдава.

Гражданите му гласоподаваха доверие в задатък преди шест месеца. Познавам и доста мои близки, които си дадоха гласовете за тях с вярата, че един млади момчета могат да оправят България “, съобщи Добрев и продължи:

„ За страдание, през тези шест месеца това ръководство изглеждаше на много моменти некадърно и импровизирано. Поведението от последните дни на Петков е даже малко притеснително. Няма по какъв начин да вадите на показ интимни диалози, които са водили довчерашни сътрудници. Това смъква равнището на политиката и никой не желае да се занимава с нея “, съобщи пред БГНЕС Кирил Добрев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР