Пребитият в македонския град Струга Бекир Кадриески заяви, че след

...
Пребитият в македонския град Струга Бекир Кадриески заяви, че след
Коментари Харесай

Пребитият в Струга Бекир Кадриески: Не искам да живея в Македония, идвам в България

Пребитият в македонския град Струга Бекир Кадриески съобщи, че след нападението не може да живее в Република Северна Македония и ще пристигна в България. Междувременно стана ясно, че нападателят му е открит и към този момент е арестуван.

Инцидентът стана през вчерашния ден, малко след 9 часа сутринта. Съпредседателят на съдружие „ Шемето ” излиза от кафене в град Струга. В този миг го атакува чужд мъж.

„ Да ви *** българското племе! ” Псува този, оня. Жена, деца. Мръсен българин! Какво ли не сподели, всевъзможни работи. Аз желаех да вляза в колата, а той стартира да ме удря в корема ”, описа Кадриески.

Нападателят му рита и колата, в която имало и българско знаме. Той бил с още четирима мъже. Бекир споделя, че и преди този побой е получавал закани във Фейсбук.

„ Получавах закани, че ще ме убият. Това тук е обикновено. И през вчерашния ден също, като ме биеше споделяше: „ Ако отидеш в полицията, ще те убия! Да знаеш, ще убия и фамилията ти ”, споделя потърпевшият. Кадриески няма български паспорт, само че е с българско съзнание. След багра е с контузии на главата и корема. „ Не съм добре. Имам кървене. Вие ми се свят ”, уточни той.

Кадриески не има вяра в правораздаването в Северна Македония. Решил е да пристигна в България. „ Сега ще пристигам. Може би на следващия ден. Ще дойда, с цел да се заема със здравето си ”, добави Бекир. 

Същевременно в Министерството на външните работи в София бе извършена среща сред македонския дипломат у нас Агнеза Руси – Попоска и Славена Гергова, общоприет шеф по европейските въпроси.

Българската страна изрази терзание по отношение на осъщественото на 14 юни 2023 г. нападение против Бекир Кадриески, който е съпредседател на съдружие на българи в гр. Струга - „ Шемето “, оповестиха от Министерство на външните работи. Подчертана е била нуждата способените управляващи в Северна Македония да предприемат бързи дейности за дейно разследване и правосъдие по случая.

По време на срещата бе изтъкнато, че България чака съответни резултати и по останалите произшествия с българи и техни сдружения в Северна Македония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР