Пребитият от жители на ромската махала в пловдивското село Войводиново

...
Пребитият от жители на ромската махала в пловдивското село Войводиново
Коментари Харесай

Оперираха успешно пребития военен от Войводиново

Пребитият от поданици на ромската махала в пловдивското село Войводиново на Богоявление командос от 68-ма бригада „ Специални сили ” Валентин Димов е бил сполучливо опериран. Хирургическата намеса е траяла към 2 часа и е била комплицирана. Това заяви шефът на болница „ Св. Пантелеймон ” в Пловдив доцент доктор Петко Недев за Монитор.

„ Операцията бе осъществена от доцент доктор Славчо Димитров и неговия екип. За тях сходна интервенция с висока трудност, както се води по нашите медицински стандарти, е рутинна ”, сподели доцент Недев. По думите му ефрейтор Димов е бил със счупени костици в дясната скула, които сполучливо са били закрепени с железна синтеза.

„ След интервенцията е настанен в реанимацията на болничното заведение ни. Ще бъде под наблюдаване още няколко дни, след което ще бъде изписан. Вярваме, че изцяло ще се възвърне. За нас, лекарите, премията ни ще е, когато се върне у дома и се усмихне на брачната половинка си ”, сподели още доцент Недев.

За зверството са задържани 21-годишният Асен Пакетов и брат му Борис. Към 13,30 часа на 6 януари те пресекли основната улица в селото безусловно пред колата на военния. Той им направил забележка, което тях ги ядосало. Когато се обърнал с тил, го нападнали. За да не може да се отбрани, са обърнали якето му наопаки, до момента в който е било на гърба му. Така са съумели да „ завържат ” ръцете му. След това го повалили с пестник в главата на земята и почнали да го ритат с шутове в лицето. Това е разказал потърпевшия Валентин Димов на министъра на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов, който два дни след побоя, на 8 януари, го посети в болничната стая в Пловдив.

Междувременно стана ясно, че една от свидетелките на побоя от 6 януари, е била заплашвана в обществените мрежи. В профила си във Facebook тя е получила необразовано написано известие, в което я заплашват, че доста хора ѝ се канят. Съобщението е цялостно с обиди и с нецензурни изречения. Поради заканите за живота ѝ, дамата е уведомила полицията.

Днес стана ясно, че Общинският съвет „ Марица ” отпуска с цялостно единогласие 1000 лв. помощ за фамилията на ефрейтор Валентин Димов от село Войводиново, който бе пребит от роми. Предложението за това е било направено от съветничката Мария Николова от село Войводиново. Общински съвет „ Марица “ одобри и декларация, с която осъжда всички форми на физическа разпра и поддържа ограниченията и дейностите, подхванати от способените органи против сходни прояви.

Пребитият командос е бил на три задачи зад граница – в Афганистан и в Косово. Награждаван е неведнъж и не е бил наказван по време на 12-годишната си работа в БА, сподели командирът на 68-а Бригада „ Специални сили ” бриг. ген. Явор Матеев.

В следобедните часове на 9 януари районният съд в Пловдив гледа и мярката на арестуваните за побоя братя. Асен и Борис Пакетови са в ареста от 6 януари – денят на побоя. Те са привлечени към наказателна отговорност за причиняване на междинна телесна щета на ефрейтора по хулигански подбуди. Протестиращите в село Войводиново обаче желаят да им бъдат повдигнати по-тежки обвинявания, като опит за съзнателно ликвидиране.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР