Преасфалтират участъка от път II-16 Своге - София, съобщиха от

...
Преасфалтират участъка от път II-16 Своге - София, съобщиха от
Коментари Харесай

Преасфалтират пътя Своге-София

Преасфалтират сектора от път II-16 Своге - София , оповестиха от АПИ. Ремонтните работи са в правата от водостока, преди пътния случай от 25 август, в който починаха 17 души, до моста над река Лесковдолска.

Подменя се износващият асфалтов слой . Според АПИ, направените разбори демонстрират, че главният асфалтов слой - биндер, е изпълнен според условията и вложените в него материали дават отговор на одобрените механически правила .

 Отлагат за 7 септември преасфалтирането на пътя Своге - Своге
Отлагат за 7 септември преасфалтирането на пътя Своге - Своге

Заради дъждовете, които се чакат на следващия ден

Материалите и рецептурата, които в този момент се употребяват в полагания асфалт, са утвърдени от Института по пътища и мостове . Коефициентът на полируемост е по-висока от утвърдените от инженера на плана при главния ремонт на сектора. След като през днешния ден бъде положен асфалтът на следващия ден правата ще бъде маркирана с шумяща маркировка за повишение сигурността на придвижване.

Движението в сектора от второкласния път e спряно . Обходните направления за леките коли са по път II-81 София - Монтана и по-късно път III-164 Своге - Искрец - Бучин проход .

Път II-81 - проход " Петрохан ", на територията на Софийска област, също е в ремонт и в този сектор водачите би трябвало да карат с по-ниска скорост и да съблюдават прецизно пътната сигнализация.

Тежкотоварните камиони и рейсовете, идващи от Видин по път Е-79 към Своге да не влизат в Искърското дефиле се отклоняват при Ребърково в посока Ботевград, поучават от АПИ. Леките коли и локалният трафик, пътуващ от София към Своге, могат да минават по път II-16 в двете направления до отклонението за село Редина.

 120 класьора с документи събрало следствието на злополуката край Своге
120 класьора с документи събрало следствието на злополуката край Своге

Забавяянето на ремонта не се дължи на претенции на следствието

През идната седмица ще бъде изработен одит по пътната сигурност и обзор на цялостното положение на близо 82-километров сектор на второкласния път през Искърското дефиле от лицензирани външни инспектори по пътна сигурност.

Въз основа на техните изводи ще бъдат взети решения какви спомагателни ремонтни действия би трябвало да бъдат подхванати и мероприятия , свързани с повишение сигурността на придвижване, в това число и с слагането на спомагателни ограничаващи системи и пътни знаци.


" Трейс " ремонтирали пътя край Своге след злополуката, само че не знаели че са виновни

Обосновката е нужна за изясняване на договорните връзки, пишат от компанията

Според Правилника за използване на Закона за пътищата в урбанизираните територии за обитаемоте места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция " Пътна инфраструктура " дава отговор за поддържането на платното за придвижване - т. е. от бордюр до бордюр . Отговорност на съответната община са тротоарите, подземните уреди, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване отвън платното за придвижване на републиканските пътища в рамките на селата и селищните формирания.

 Ремонтирали съдбовния път с съвсем €23 млн. без Данък добавена стойност Обновена
Ремонтирали съдбовния път с съвсем €23 млн. без Данък добавена стойност

Ден преди злополуката е имало питане към районния министър

От АПИ дадоха отговор на мнението на Институт по пътна сигурност, от където ден преди случая бяха разгласили мнение, че пътят е в недобро положение , макар скъпия ремонт. Констатациите за пътя Своге - София от организацията не са направени от лицензирани инспектори по пътна сигурност, а на обособени персони, обявяващи се за специалисти, осведомят от АПИ.

Припомняме, след тежката злополука с рейс на 25 август, когато починаха 17 души, а 21 бяха ранени, в тази права първо бяха осъществени огледи, в това число втори оглед с взимане на проби, след което стартира ремонт на сектора. От прокуратурата оповестиха, че забавянето на преасфалтирането не се дължи на дейности на проверяващите. От АПИ отложиха за малко тази активност поради упования дъжд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР