Празните трибуни на залата в китайския град Дакин ще продължат

...
Празните трибуни на залата в китайския град Дакин ще продължат
Коментари Харесай

Международният шампионат ще остане без душа до 2020 година

Празните трибуни на залата в китайския град Дакин ще продължат да бъдат хазаин на Международния шампионат най-малко до 2020 година. Официалният уебсайт на World Snooker разгласи контракта с уредниците на шампионата и разкри отличните планове за покачващ се награден фонд - през сезон 2018/19 той ще бъде 775 000 паунда, през 2018/19 - 800 000, а през 2019/20 и 2020/21 - внушителните 825 000 лири.

No half measures with the venue in Daqing. A dramatic backdrop #InternationalChamps pic.twitter.com/LdvDbtSzHm
— World Snooker (@WorldSnooker1) November 2, 2017
В момента Международният шампионат също предлага невиждано висок награден фонд за шампионат отвън Англия - 750 хиляди паунда, 150 хиляди от които ще отидат на сметката на първенеца. Самите майстори на щеката са удовлетворени като цяло от гостоприемството на уредниците, само че огромният проблем остават мачовете “без душа”, както ги дефинират експерти, коментатори и мнозина от играчите. Дори на телевизионните екрани е видно, че залата в Дакин е празна когато и да е на деня и без значение от това дали играят звезди или не толкоз известни състезатели.

Нийл Робъртсън е един от най-известните съперници на политиката на World Snooker във връзка с цените на билетите. Той първо насочи зов към Бари Хърн да направи квалификациите в зала “Гилд хол” в Престън безвъзмездни за гледане точно заради неналичието на каквито и да е фенове по трибуните. От World Snooker в действителност се вслушаха в съвета и направиха достъпа свободен, а в този момент в Дакин Робъртсън бе даже по-остър в неодобрението си.

Make tickets for FREE!!!!! charging Chinese people a months wages to watch a match is scandalous @BarryHearn @jasonferguson5 pic.twitter.com/UETJWfP7Dh
— Neil Robertson (@nr147) October 31, 2017
“Направете билетите БЕЗПЛАТНИ!!!!! Скандално е да желаете от китайците да платят едномесечна заплата за гледане на мач”, написа Робъртсън в “Туитър” на 31 октомври като молба към Бари Хърн и Джейсън Фъргюсън (председател на Световната професионална билярд и снукър асоциация) на фона на фотография от мача си на телевизионната маса против Матю Селт.

Естествено, в Китай постоянно фокусът е бил върху телевизионните рейтинги, заради които е допустимо да се натрупват големите наградни фондове. Играчите в Дакин въпреки всичко имаха опция да се срещат с почитателите при една аудиенция във фабрика за обработка на нефт, както и с демонстративни дуели в локални учебни заведения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР