Празникът на О-солената риба се провежда за трета поредна година,

...
Празникът на О-солената риба се провежда за трета поредна година,
Коментари Харесай

Майсторски морски гозби и много забавление ви очакват този уикенд в Созопол

Празникът на О-солената риба се организира за трета поредна година, фестивалът стартира в 11 ч.

Съботният ден в Созопол ще бъде отдаден на най-вкусния празник на О-солената риба. Той се организира за трета поредна година в навечерието на Никулден и дава ведро въодушевление, занимания и кулинарни вкусотии на своите фенове.

От 11:00 ч. на площад " Кулата " (Коледния базар) още веднъж по занимателен и разтоварващ метод ще бъде показана обичайна созополска кухня, като акцентът, несъмнено, ще бъде подложен върху рибните деликатеси, приготвени от локални риболовци. Майсторлъкът и кулинарните умения на риболовците и познавачи на тънкостите при подготвяне на осолена риба ще бъдат оценени от умело тричленно жури – началник Таньо Шишков, участника в Мастършеф 2023 Евтим Стоянов и созополския ресторантьор Милен Петров.

Всичко ще се случва пред очите на публиката, а спечелилите в трите категории ще получат и парични награди.

На 3 декември, неделя, от 11:00 до 14:00 ч. още веднъж на Коледния базар, ще се организира изложба-базар „ Мое, обичано море! “, на която локални художници ще показват своите произведения, а всеки фен на изкуството ще има опция да закупи картина.

В 16:00 часа културната стратегия в морския град продължава с изява на децата от ДГ „ Здравец “ с ръководители Мария Шурелова, Калина Иванова, Олимпия Георгиева и Ваня Трендафилова. Със своят гений ще ни зарадват и учениците от Детска вокална група „ Созополски гласчета “ с началник Бояна Кръстева.

След назад преброяване дружно ще запалителен коледните светлини, ще блесне коледната елха и ще се насладим на приказната заря.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР