Празнична торта с бадеми и шоколад - изкушение, което всеки

...
Празнична торта с бадеми и шоколад - изкушение, което всеки
Коментари Харесай

Бадемова торта с шоколадов ганаш

Празнична торта с бадеми и шоколад - прелъщение, което всеки заслужава да опита

Необходими Продукти

● брашно - 170 г
● бадемово брашно - 80 г
● какао - 40 г горчиво
● яйца - 2 бр.
● захар - 200 г гранулирана
● кисело мляко - 125 г с висока масленост
● прясно мляко - 100 мл
● бадемов дестилат - 3 чаени лъжички
● сода за самун - 1 ч.л.
● бакпулвер - 2 ч.л.
● олио - 80 мл студено пресовано слънчогледово
● сол - една щипка

За ганаша


● мрачен шоколад - 200 г 70%
● сметана - 200 мл прясна

За украса


● бадеми - nарязани
● топчета от марципан
● шоколадов чипс

Начин на подготвяне

Шоколадова бадемова торта е отлична за следобяд с другари дружно с добър чай или парещ шоколад.

Ако търсите вкусна концепция за рождения ден, тортата с шоколад и бадем несъмнено е за вас. И празненството стартира!

Пригответе тестото. В купа пресейте брашното с какаото, содата и бакпулвера.

Отделно разбийте яйцата със захарта и щипка сол благодарение на електрическа бъркалка, до момента в който сместа стане пенлива. Винаги когато смесвате останалите артикули, изсипвайте по малко киселото мляко, прясното млякото и по-късно олиото; по-късно прибавете бадемовото брашно и бадемовия дестилат.

Добавете приготвената брашнеста примес лека-полека и разбърквайте с ръчна бъркалка, до момента в който всичко се смеси добре.

Изсипете сместа в квалифицираната форма и я прехвърлете в авансово загрята фурна на 180°C (статична функция) за към 40-45 минути.

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути, по-късно извадете тортата от формата и я оставете да се охлади върху решетката. Какаовият блат на тази торта не се разрязва. Ако желаете, можете да го разрежете на две платки и да намажете с половината от шоколадовия крем.

Отдайте се на ганаша. Настържете шоколада в купа. Загрейте сметаната с маслото, нарязано на дребни късчета, преди да заври, ги изсипете в нарязания шоколад; разбъркайте с ръчна бъркалка, до момента в който се получи еднороден крем. Оставете го да се охлади, до момента в който стане кремообразно, само че не прекомерно (ако имате термометър за готвене, температурата би трябвало да доближи 32 ° C).

Изсипете ганаша върху към този момент студения италиански сладкиш, като го разпределите с шпатула, с цел да покриете всичко.

Украсете повърхността на тортата с филиираните бадеми, шоколадов чипс и приготвени топченца от мек марципан. Насладете се!

Съвет

Горещият ганаш не би трябвало да се държите в хладилника, защото бързо се втвърдява, тъй че не го приготвяйте прекомерно рано. След като украсите тортата с ганаш, можете да я оставите да почива в хладилника, само че я извадете най-малко 15 минути, преди да ѝ се насладите. Ако остане, дръжте компактно затворена в хладилника за към 2 дни тази бадемова торта със шоколадов ганаш.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР