Правят първа копка на нов плувен басейн и спортна зала

...
Правят първа копка на нов плувен басейн и спортна зала
Коментари Харесай

Правят първа копка на нов плувен басейн и спортна зала в Русе

Правят първа копка на нов плувен басейн и спортна зала в Русе през днешния ден. Съоражението ще се намира в двора на СУ " Васил Левски " в Русе, оповестяват от общината.

Проектът е на стойност близо 2,5 млн. лв. и ще бъде изпълнен от русенската компания " Адис Калинов " ООД, която завоюва социална поръчка и подписа контракт с общината. Проектант на новата съвременна зала е компания " Норд проект " ООД.

Първият стадий включва създаване на грубия градеж на обекта и частично-довършителни инсталационни работи, които ще бъдат завършени дефинитивно след осъществяване на Етап 2 от плана. Срокът за осъществяване на контракта за първия стадий е 5 години от откриването на строителната площадка и е обвързван с нуждата от обезпечаване на финансиране за осъществяване на целия обект.

СУ " Васил Левски " е едно от най-големите междинни учебни заведения в страната. В него учат към 1600 възпитаници. Спортните занятия се организират с няколко класа по едно и също време в съществуващата дребна спортна зала.

С построяването на новото спортно оборудване се цели да бъдат задоволени потребностите както на учебното заведение, по този начин и на жителите на Русе, и да се даде опция за осъществяване на спортни надпревари. Новата постройка ще се намира против ул. " Цанко Церковски ". Проектирана е с " топла връзка " към в този момент съществуващата учебна постройка (блок " Д " ) и със независим вход за външни гости откъм улицата.

Спортната зала включва игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места, плувен комплекс с образователен плувен басейн, ситуиран в сутеренното равнище, съблекални за тимовете, треньорски стаи, стаи за съдии, лекари, треньори и учители, СПА център с фитнес зала, тоалетни, фоайета, евакуационни изходи, инсталационни пространства и хранилища.

Ще бъде обезпечена налична среда за хора с увреждания до всички равнища в сгрaдата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР