Православните християни празнуват в неделя Възкресение Христово. В София хиляди

...
Православните християни празнуват в неделя Възкресение Христово. В София хиляди
Коментари Харесай

Православните християни празнуват Възкресение Христово

Православните християни честват в неделя Възкресение Христово. В София хиляди хора се събраха на площад " Свети Александър Невски " на бдение. По време празничното свещенодействие българският патриарх Неофит поздрави вярващите.

" От този непресъхващ възвишен извор черпим ние през днешния ден и популяризираме подателя на живота, който тридневен възкръсна от мъртвите, посрами цялата мощ на злото и ни уточни пътя на безконечния живот. Нека следваме този път, тъй като в неговия край ни чакат насладата от срещата ни с Христос и венецът на живота, който Господ е заречен на ония, които го обичат. Благодатта и мирът на възкръсналия от мъртвите Господ и Спасител наш Иисус Христос, да бъдат с всички нас. Христос Воскресе! ", сподели патриархът.

В неделя денем той ще оглави пасхалната вечерня, наричана още Второ Възкресение, която ще стартира в 11:00 ч. в митрополитската катедрала " Света Неделя ".

В събота плодородният огън дойде в България, донесен от Йерусалим от българска църковно-държавна делегация, водена от старозагорския митрополит Киприан.

Пожелания към българския народ във връзка празника насочиха министър председателят Бойко Борисов и президентът Румен Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР