Православната църква днес отбелязва Въведение Богородично – празник, посветен на

...
Православната църква днес отбелязва Въведение Богородично – празник, посветен на
Коментари Харесай

Въведение Богородично е днес! По този ден се познава годината – зимата ще е люта, а лятото – сухо

Православната черква през днешния ден отбелязва Въведение Богородично – празник, отдаден на християнското семейство и на християнската юноша. Според Светото писание на този ден 3-годишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога. Денят става знак на въвеждането на младежа в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът  Йосиф.

На Въведение Богородично православната черква предлага на родителите да водят децата си на свещенодействие, да им описват за вярата и библейските събития и по този начин да ги възпитават в християнски дух.
Празникът е въведен в Константинополската черква през 7 век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата черква – през 1374 година от папа Григорий Единайсети.

Според това какво е времето на днешния ден народът гадае какво ще бъде то през цялата последваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е изсъхнало, а плодородието – едва. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР