Правосъдният министър Надежда Йорданова се срещна с Чери Блеър, основател

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова се срещна с Чери Блеър, основател
Коментари Харесай

Чери Блеър: Доверието във върховенството на правото е много важно |

Правосъдният министър Надежда Йорданова се срещна с Чери Блеър, създател на Cheri Blair Foundation for Woman и брачна половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър, която е на посещаване в България за присъединяване в Конференцията „ Жените в управителните препоръки “.

Като главен приоритет за България и Обединеното кралство единомислещо бе посочен правилото за върховенството на правото. Блеър изрази твърдата си убеденост, че това е нужната гаранция за всяко демократично общество. Доверието във върховенството на правото е толкоз значимо, че един път разтърсено, то доста мъчно може да бъде нормализирано. А без доверието на обществото, не може да се реализира прогрес. Предизвикателствата пред независимостта на правосъдната система са опасност за правовата страна.

В отговор министър Йорданова акцентира, че е извънредно значимо обществото да разбере, че хората на най-високи обществени длъжности би трябвало да бъдат безупречни и че никой не е над закона.

Друга тематика, която провокира интерес, бе работата им по повод битката с домашното принуждение. Министърът на правораздаването сподели, че методът би трябвало да е междуинституционален, като всички ангажирани институции дружно работят за решаването му и обществото следва да е добре осведомено за следствията, които понася в следствие от домашно принуждение. Тя употребява случая да благодари на посланика на Обединеното кралство за поддръжката и взаимната работа по тематиката.

Чери Блеър показа, че в Обединеното кралство се работи целеустремено против деянията на закани и налагане на ограничавания върху жертвите на домашно принуждение, които се третират също толкоз съществено колкото и деянията на физическо принуждение. Необходими са образования и осведомителни акции, ориентирани към полицията, магистратите, обществените услуги, работодателите и обществеността за последствията от тези прояви, сподели тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР