Правосъдният министър Надежда Йорданова е коментирала необходимостта от провеждане на

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова е коментирала необходимостта от провеждане на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова обсъди с Кьовеши въпроса за още обвинители в Европейската прокуратура -

Правосъдният министър Надежда Йорданова е коментирала нуждата от осъществяване на избор за още български делегирани прокурори с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, защото те са много натоварени.  В момента работят интензивно по 80 формирани производства, оповестиха от Министерство на правосъдието.

Предложението нашите представители в Европрокуратурата да се усилят от 10 на 15 е било и тематика на разискване от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет през вчерашния ден. Въпросът е бил издигнат от обвинител №1 Иван Гешев след завръщането му от Люксембург, където се организира конференция във връзка на първата година на Европейската прокуратура.

Искането за увеличение на броя на делегираните прокурори е пристигнало от самата Кьовеши. Същото се чака и от други страни, учредители на Европрокуратурата, заяви през вчерашния ден " Лекс ".

Министър Йорданова е разискала с Лаура Кьовеши и измененията в Закона за правосъдната власт по отношение на възстановяване на изискванията за работа на европейските делегирани прокурори в България и обезпечаване на финансова автономия на службата.

На двустранната среща в Люксембург като позитивна стъпка е било оценено разширението на кръга на органите (прокурори от всички нива), които да вършат оферти за прекачване на каузи от подготвеност на Европейската прокуратура.

Лаура Кьовеши е изразила удовлетворение от подхванатите от българската страна стъпки и очакване те скоро да намерят решение с приемане на законодателството от Народното събрание, допълват от правосъдното министерство.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР