Правосъдието в американския щат Джорджия обвини бившия американски президент Доналд

...
Правосъдието в американския щат Джорджия обвини бившия американски президент Доналд
Коментари Харесай

Тръмп и компания са обвинени в опит да фалшифицират изборите в Джорджия

Правосъдието в американския щат Джорджия упрекна някогашния американски президент Доналд Тръмп и негови съратници за дейностите им по време на изборите през 2020 година, обобщават международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Заедно с Тръмп бяха упрекнати още 18 души. Обвиненията са за техни хипотетични противозаконни опити да преобърнат резултатите от изборите в този основен американски щат.

Това е четвъртото обвиняване за по-малко от шест месеца против Доналд Тръмп, който се кандидатира за републиканската президентска номинация за изборите за президент следващата година.

Прокурорката на правосъден окръг Фултън в щата Джоржия Фани Уилис предяви обвиняванията, като прибягна до настоящ локален закон по отношение на престъпността на проведените незаконни групи. Този закон се употребява по-специално против незаконните банди и планува от 5 до 20 години затвор.

Въпреки провалянето, което претърпя Тръмп в Джорджия през 2020 година, той и останалите обвинени са отказали да признаят, че той е губещ и изцяло умишлено и съзнателно са взели участие в скрит план за противозаконна замяна на резултата от изборите в негова изгода, се споделя в обвинителния акт.

Голямо правосъдно жури, събрало се в столицата на Джорджия  - Атланта, утвърди това обвиняване в края дневно, в който бяха изслушани основни очевидци на обвиняването.

Разследването по този проблем се води от 2021 година

Предизборната акция на Тръмп разгласява изказване, в което насочи нападки против прокурорката по случая. В него се споделя, че прокурорката служи на ползите на сегашния президент, демократа Джо Байдън.

" Уилис стратегически забави своето следствие, с цел да се намеси оптимално в президентската конкуренция за изборите през 2024 година   и да навреди на предизборната акция на Тръмп, който  е преобладаващ в допитванията претендент ", се споделя още в текста.

Разследването бе подето след телефонен диалог от януари 2021 година на Тръмп, в който той желае от почитан локален представител да откри към 12 000 бюлетини, върху които има неговото име и които му липсват, с цел да бъде разгласен за победител в Джорджия на изборите, създадени през ноември 2020 година Записът от разговора беше изработен публично притежание.

Ако Тръмп завоюва изборите следващата година, само че бъде наказан по това дело, той няма да може да разгласи, че се помилва, нито пък да реализира преустановяване на правосъдното гонене от прокуратурата, тъй като става дума за дело на щатско равнище, а не на федерално равнище, върху което федералната власт няма пълномощия да работи. Датата на процеса към момента не е избрана.

Тръмп ще бъде съден през март и май следващата година по обвинявания за пазаруване на мълчанието на порноактриса и за нелегално изнасяне на поверителни документи от Белия дом, след приключване на президентския му мандат. Делата ще бъдат надлежно в Ню Йорк и Флорида.

По проблема в щата Джорджия Тръмп и останалите 18 обвинени имат период до 25 август да се явят пред съда, с цел да чуят публично в какво са упрекнати. Прокурорката по случая съобщи, че желае процесът да стартира до 6 месеца.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР