Правоохранителните органи в Москва получиха днес над 130 фалшиви сигнала

...
Правоохранителните органи в Москва получиха днес над 130 фалшиви сигнала
Коментари Харесай

Над 130 фалшиви бомбени заплахи са получени в Москва

Правоохранителните органи в Москва получиха през днешния ден над 130 подправени сигнала за бомби, поради които са били евакуирани към 100 000 души от летища, търговски центрове, учебни заведения, жп гари и административни здания, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" От началото на деня правоохранителните органи са получили над 130 известия за опасност от гърмеж. От всички здания бяха евакуирани към 100 000 души ", сподели представител на органите на реда.

Сред местата, за които са се отнасяли сигналите, са били четирите московски летища, пет жп гари, 15 търговски центъра, няколко хотела, над 20 учебни заведения и доста други обекти. При никой от сигналите не са били открити взривни устройства.

Това е следващата и най-голяма вълна от подправени бомбени закани, откогато при започване на септември стартира всеобщо подаване на погрешни сигнали за бомби. Фалшивите бомбени закани засегнаха десетки съветски градове и предизвикаха обилни стопански вреди.

Директорът на Федералната работа за сигурност Александър Бортников сподели през вчерашния ден, че са открити четирима души, обвинени за образуване на вълната от подправени сигнали за бомби. По думите му обвинените са руснаци, които живеят в чужбина и имат съучастници в Русия.

Той съобщи, че причинителите са употребявали интернет връзки, с цел да подават сигналите, което ги прави сложни за разкриване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР