Правното равенство за жените може да отнеме векове, тъй като

...
Правното равенство за жените може да отнеме векове, тъй като
Коментари Харесай

Шефът на ООН казва, че борбата за равенство между половете е трудна борба

Правното тъждество за дамите може да отнеме епохи, защото битката за тъждество сред половете се трансформира в сложна битка против необятно публикуваната дискриминация и грубите нарушавания на правата на индивида, сподели шефът на Организация на обединените нации на Международен ден на дамата.

Генералният секретар Антонио Гутериш сподели на претъпкано честване на Организация на обединените нации, че „ световната реакция против правата на дамите заплашва и в някои случаи обръща напредъка както в разрастващите се, по този начин и в развитите страни “.

Най-фрапиращият образец е в Афганистан, сподели той, където ръководещите талибани са забранили на девойки обучение след шести клас, работа отвън дома и множеството публични места, в това число паркове и фризьорски салони.

При настоящия ритъм на смяна постигането на законово тъждество на дамите може да отнеме 300 години, както и прекратяването на детските бракове, сподели той.

Г-н Гутериш уточни „ продължителна зараза от принуждение, учредено на пола ”, разлика в заплащането сред половете от най-мал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР