Правнообвързващи промени на предпазната клауза, целяща да избегне появата на

...
Правнообвързващи промени на предпазната клауза, целяща да избегне появата на
Коментари Харесай

Необходими са промени на предпазната клауза, за да се избегне Brexit без споразумение

Правнообвързващи промени на защитната уговорка, целяща да избегне появяването на физическа граница сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия са единственият метод за отбягване на „ корав ” Brexit  без съглашение. Това съобщи английският външен министър Джереми Хънт, представен от БНР.

" Това в действителност е единственият метод за излизане от тази сиотуация ", сподели Хънт в речта си в Берлин.

" Мисля, че казусът с удължаването (на периода за Brexit след 29 март) е, че това няма да реши нищо. Европейски Съюз би трябвало да одобри " елементарна, само че значима смяна " в защитната уговорка, с цел да може Англия да е уверена, че няма да се окаже притисната за безграничен период в митнически съюз с Европейски Съюз. Британското държавно управление е решително, че в случай че тази смяна бъде направена, ще може убеди Народното събрание да одобри съглашението ”, акцентира външният министър на островната страна.

Предпазната уговорка стана причина за решението на английския парламент да отхвърли съглашението за овакантяване на Европейски Съюз, по което Лондон и Брюксел преговаряха в продължение на две години. В резултат Мей желае от Европа да направи правнообвързващи промени на тази част на контракта.

" Мисля, че хората желаят да продължат напред и да потвърдят, че можем да реализираме Brexit, който съблюдава резултатите от референдума и подсигурява, че ще останем другари с нашите европейски съседи ", съобщи още Хънт.

Очаква се по-късно през днешния ден  британския министър председател Тереза Мей да посети Брюксел, с цел да се срещне с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, отбелязва Асошиейтед прес.

Ако Англия и Европейски Съюз не съумеят да подпишат и ратифицират съглашение, икономическите и политически последици ще бъдат тежки, предизвести английският външен министър в тирада пред фондация " Конрад Аденауер ". Тя от своя страна пък е обвързвана с ръководещия Християндемократически съюз.

Хънт разясни още, че през идните съдбоносни седмици ще бъдат нужни дейни дейности.

Острова има време доникъде на март да подписа съглашение с Европейски Съюз, с цел да може то да бъде утвърдено на срещата на водачите на 28-те страни по-късно същия месец. Това пък оповестиха дипломатически източници от блока, представени от Ройтерс.

Според европейски посланик страната има период до 10 март, може би 15 март най-късно. Той акцентира, че блокът ще се нуждае от време, с цел да приготви одобряването на съглашението на срещата на високо ниво на 21 и 22 март.

" В противоположен случай ще бъдат принудени да отсрочат Brexit-а, или да изоставен без съглашение ", добави източникът.

Друг брюкселски посланик също уточни средата на март като на практика краен период за постигането на съглашение, отбелязва Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР