Правните аспекти на противодействието на тероризма в международен план обсъдиха

...
Правните аспекти на противодействието на тероризма в международен план обсъдиха
Коментари Харесай

Борислав Сарафов в Израел: България ще проявява нулева толерантност към проявите на радикализъм

Правните аспекти на противодействието на тероризма в интернационален проект разискаха на среща в Тел Авив, Израел, ръководители и висши представители на прокуратурите на Държавата Израел, страни членки на Европейския съюз, Съединените щати и други. От българска страна във форума, проведен от Министерство на правораздаването на Израел, взе участие и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов , оповестиха от прокуратурата. 

„ Наш дълг е да се борим против тероризма в името на интернационалната общественост и жителите на страните по света, които споделят правилата на справедливостта и хумаността “ , съобщи при откриването на форума основният прокурор на Израел Гали Бахарав-Миара.

Държавният прокурор на Израел Амит Айсман акцентира световното значение на противодействието на терористичните организации и потреблението на правните принадлежности в този развой.

Главният прокурор Борислав Сарафов акцентира дейната роля, която българската страна има в битката с тероризма в границите на Европейския съюз – гарантиране сигурността на външните граници на общността и правосъдното гонене на причинители на терористични набези и участници в радикални групировки .

Сарафов напомни, че причинителите на терористичния акт на летище „ Сарафово “ от 2012 година, въпреки и задочно, са получили най-тежките присъди съгласно националното законодателство . И отсега нататък България и нейните правоохранителни и правоприлагащи институции ще продължат да демонстрират нулева приемливост към деянията на радикализъм , уточни още Борислав Сарафов.

Борислав Сарафов в Израел. Снимка: Прокуратура

Участниците в полемиките се срещнаха с множеството следствия, които израелските управляващи водят в посока секване каналите за финансиране на терористични интервенции по света .

В рамките на работното посещаване в Държавата Израел и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов организира диалози с представители на Департамента по правораздаване на Съединени американски щати, висши представители на немската прокуратура и други.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР