Правната парламентарна комисия ще изслуша главния прокурор Иван Гешев във

...
Правната парламентарна комисия ще изслуша главния прокурор Иван Гешев във
Коментари Харесай

Безпрецедентно: Правната комисия в НС ще изслушва Гешев |

Правната парламентарна комисия ще изслуша основния прокурор Иван Гешев по отношение на импортирания от него отчет от 63 страници за работата на държавното обвиняване за първите осем месеци от мандата му.

Освен статистика за следствия и инспекции, упрекнати и наказани лица, в отчета са разказани шумните акции на държавното обвиняване - от против наричаните от Гешев олигарси Васил Божков и братя Бобокови, през следствията за тежки пътни произшествия, за строителството по Черноморието, противозаконните сметища и водната рецесия, и се стигне до карантинните каузи.

До отчета на Обвинител номер едно се стигна по гледище на Българска социалистическа партия. Депутатите й се активизираха след гражданските митинги, последвали влизането на въоръжени лица от Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор, познавач и военни обвинители в постройката на президентската администрация. Часове след акцията държаният глава изиска оставката на Иван Гешев. За нея упорстват над три месеца и протестиращите. Поискаха я и от Българска социалистическа партия, само че и да го изслушат. Решението беше подкрепено от всички парламентарни групи.

Доколкото процедурата е невиждана, детайлите по нея ще се прецизират при започване на съвещанието на правната комисия в ранния следобяд, само че - по информация на БНР, депутатите първо ще чуят оценката на Гешев за първите осем месеца от мандата му, а след това всяка парламентарна група ще има право на въпроси към него.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР