Правната комисия в парламента обсъди предложенията при тежки престъпления срещу

...
Правната комисия в парламента обсъди предложенията при тежки престъпления срещу
Коментари Харесай

Правната комисия обсъди промени в реда на съкратеното съдебно следствие

Правната комисия в Народното събрание разиска предложенията при тежки закононарушения против личността и кратко правосъдно разследване след признания, присъдите да се понижават по-малко. Предложенията за законодателни промени пристигнаха след поредност от митинги, провокирани от понижаване на присъди с една трета след признание на виновност при тежки закононарушения.

Дебатите през днешния ден продължиха повече от час.

По-рано през днешния ден имаше митинги пред постройката на Народно заседание. Там участваха родственици на жертви на тежки закононарушения. След това хората бяха позволени и по време на комисията. Разказите им бяха извънредно прочувствени, чуха се апели за промени в правосъдната система. Според тях законодателните промени ще сложат завършек на бруталните убийства и възприятието за безотговорност. Те заплашиха с гражданско непокорство, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Главният прокурор съобщи, че поддържа съкратеното правосъдно разследване в случаите на съзнателно ликвидиране и нанасяне на тежка телесна щета. Според висши съдии обаче това може да забави правосъдни процеси. Причината? Това са едни от най-трудните и тежки каузи, те са и най-трудно доказуеми, в случай че се стигне до там, че няма задоволително безапелационни доказателства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР