Правната комисия на Европейския парламент обсъди предложенията за промяна на

...
Правната комисия на Европейския парламент обсъди предложенията за промяна на
Коментари Харесай

Емил Радев: Новите технологии налагат нови правила за събиране на доказателства по трансгранични дела

Правната комисия на Европейския парламент разиска предложенията за смяна на регламента за съдействието сред съдилищата при събирането на доказателства по цивилен и търговски каузи. Докладчик по тематиката е българският евродепутат от Емил Радев.

Според него задачата на инструмента е да обезпечи ефикасна рамка за трансгранично правосъдно съдействие. „ Събирането на доказателства при сходни случаи е от решаващо значение за регулирането на взаимната правна помощ по цивилен и търговски каузи сред държавите-членки”, безапелационен е Радев.

Като част от работата си по досието той направени редица спомагателни обяснения в текста. Те се отнасят до определенията за съд по смисъла на регламента, въвеждането на опция за събиране на доказателства от разстояние посредством актуалните информационни технологии, както и нуждата да се подсигурява използването на професионалната загадка в тези условия.

„ При събирането на доказателства участниците във видеоконференция или друга процедура, основана на новите технологии, би трябвало да бъдат осведомени за времето и механизма за показване на доказателства. Това е извънредно значимо за вярното и законосъобразно осъществяване на правосъдния развой “, разяснява Радев.

Той изрази терзание по отношение на обработването и отбраната на персоналните данни в актуалната софтуерна среда, като моли да бъдат изцяло съобразени с условията на прелюдия нов правилник.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР