Правителството заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини

...
Правителството заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини
Коментари Харесай

Гълъб Донев: До 3 седмици ще бъде възстановена инфраструктурата в наводнените села

„ Правителството дружно с регионалния шеф на Пловдив, кметовете на общини и на обитаеми места продължаваме с повече хора и техника дейностите по почистване на Каравелово, Богдан и Слатина. Важно е по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората там “, сподели министър председателят Гълъб Донев на държавното съвещание.

Той съобщи, че на следващия ден ще се включат 450 военнослужещи и техника, а в петък чиновници от регионална и общинска администрация в Пловдив и прилежащите области ще са в селата, с цел да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората.

„ Както нормално, в почивните дни ще се причислят и доста доброволци от цялата страна. Тук е мястото още веднъж да изразя благодарността си към всеки българин, който от 2 септември насам живее с тъгата на хората в Карловско и е взаимен с тях освен на думи, само че и с дейностите си “, добави той.

„ Тази заран разговарях още веднъж с регионалния шеф на Пловдив – Ангел Стоев. Получих информация, че електрозахранването в домовете на хората е възобновено и се работи по възобновяване на уличното осветяване в селата. До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възобновени изцяло и почистени “, сподели още Донев.

Правителството ще отпусне в допълнение 200 хиляди литра вода от държавния запас за потърпевшите села в Карловско.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР