Правителството задели 23,4 млн. лв. за изплащането на семейни помощи

...
Правителството задели 23,4 млн. лв. за изплащането на семейни помощи
Коментари Харесай

Правителството задели 23,4 млн. лв. за семейни помощи за деца

Правителството задели 23,4 млн. лева за изплащането на фамилни помощи за деца през 2023 година. Очаква се такава поддръжка да получат общо 156 000 възпитаници .

Това ще бъде допустимо, откакто през днешния ден бе утвърден Правилникът за използване на Закона за фамилни помощи за деца . С тях се регламентира редът за даване на еднократни помощи от 300 лева за деца, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас, без значение от това дали учат в държавно, общинско или частно учебно заведение . Помощта се отпуска без рентабилен аршин.

С измененията в Правилника за използване на Закона за фамилни помощи за деца се уточняват и наредбите, които регламентират поддръжката за децата с или без право на наследствена пенсия от умрял родител и поддръжката на самотните осиновители.

Намалява се административната тежест за фамилиите при подаване на заявки заявления за разпределяне на фамилни помощи. Прецизира се и обсегът на обмена на информация сред Агенция за обществено подкрепяне и Министерството на образованието и науката във връзка с децата и учениците в системата на предучилищното и учебното обучение , съгласно главните правила за обработването на персонални данни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР