Правителството взе решение да предложи на Народното събрание да избере

...
Правителството взе решение да предложи на Народното събрание да избере
Коментари Харесай

Предлагат Зорница Русинова за председател на Икономическия и социален съвет

Правителството взе решение да предложи на Народното събрание да избере Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за за ръководител на Икономическия и обществен съвет. Съгласно законодателството мандатът на консултативния орган, ръководителя и членовете му е 4- годишен.

Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за сполучливо е изпълнявала функционалностите на министър на труда и обществената политика в интервала май 2016 година - януари 2017 година Като заместник-министър на труда и обществената политика е отговаряла за политиките на пазара на труда, общественото включване, европейските въпроси и интернационалното съдействие, включително в региона на труда и обществената политика, както и за ръководството на европейските фондове. Координирала е активността на Агенцията по заетостта, Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията за надзор на качеството на обществените услуги и е управлявала ръководещия орган на Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Притежава богат опит на национално и интернационално равнище при осъществяване на договаряния, като сполучливо ползва механизмите на обществен разговор и обществено партньорство при осъществяване на другите политики в обществената сфера.

Икономически и обществен съвет е съвещателен орган, изразяващ волята на структурите на гражданското общество по икономическото и общественото развиване. Сред главните му цели е да обезпечи присъединяване на необятен кръг представители на гражданското общество в публичния и икономическия живот, като утвърждава правилата на правовата демократична и обществена страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР